Pittige lamsburger met Harissa en munt
Een lekker krokant broodje, belegd met verse groentjes en malse stukjes kip. Een betere lunch gaat u niet snel vinden! Deze hemelse combinatie wordt echter nóg beter wanneer u de binnenkant van het broodje besmeert met onze Romeo Saus Speciaal, een kruidige andalouse met echte stukjes ui!
- 1 lamsburger
- 1 maanzaadbroodje
- 1 g Fetakaas
- 1 krop ijsbergsla of veldsla
- 1 rode ui
- 1 bosje munt
- Pauwels Harissa
- Snijd de rode ui in fijne ringen, was de verse sla en zwier droog. Verwijder bij de veldsla eerst de wortels met een mesje.
- Breek de Feta in kleine stukjes en hak de muntblaadjes in fijne reepjes.
- Snijd het maanzaadbroodje doormidden en besmeer de binnenkant aan weerszijden met een dun laagje Pauwels Harissa.
- Bak de lamsburger in hete olie. Draai het vlees om zodra de eerste zijde goudbruin gekorst is. Zet het vuur nadien wat zachter, zodat de burger tot in de kern voldoende warmte krijgen. Binnenin is het lamsvlees best rosé gebakken en niet bleu.
- Beleg het maanzaadbroodje met sla, uiringen, lamsburger, munt, Feta en het hoedje.
- Serveer de lamsburger met Pauwels Harissa.