Toast met gegrilde scampi, rucola en Cocktailsaus
Bent u op zoek naar een nieuwe snack om op uw lunchkaart te zetten? Dan is deze heerlijke toast op basis van scampi, rucola en courgette precies wat u nodig hebt. Serveren doet u met wat extra citroen, afwerken met de cocktailsaus van Pauwels. Smakelijk!
- 1 scampi's
- 1 citroen
- 1 teentje look
- chilipeper
- olijfolie
- basilicum
- koriander
- zout
- bladpeterselie
- dille
- 1 courgette
- 1 zakje rucola
- 1 wit boeren grof brood
- Pauwels Cocktailsaus
- Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal langs de rugzijde. Leg ze in een schaal en giet er een goede scheut olijfolie bij.
- Was de citroen, rasp de schil over de scampi en voeg het sap van de citroen toe in de schaal.
- Hak de verse kruiden basilicum, koriander, bladpeterselie en dille fijn. Voeg het merendeel toe in de schaal, maar houd nog wat opzij voor de afwerking.
- Kruid de scampi af met een beetje chilipeper, zout en de fijngesnipperde knoflook. Meng alles goed en laat gedurende een uurtje marineren.
- Snijd nadien de courgette in plakjes, bestrijk ze met olijfolie en gril ze kort aan beide zijden.
- Haal de scampi uit de marinade en gril ze goudbruin aan beide zijden.
- Neem een groot boerengrof brood en snijd een snede brood af van zo’n 2cm dikte. Besmeer het met de Cocktailsaus en dresseer met rucola, de gegrilde courgette en de scampi.
- Werk af met een koffielepel marinade, nog wat extra citroensap en eventueel nog wat verse kruiden.