Sloppy Joe’s à l’Américaine
De Sloppy Joe: een pittige tomatensaus met rundsgehakt, groenten en kruiden geserveerd tussen een zacht hamburgerbroodje. Typisch Amerikaanse comfort food om duimen en vingers van af te likken.
- 1 zacht hamburgerbroodje
- 1 g rundsgehakt
- 1 blik rode bonen
- 1 g tomatenblokjes
- 1 paprika
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 el Worcestersaus
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 el azijn
- 1 tl bruine suiker
- 1 plakjes augurk
- peper en zout
- Pauwels Americaine
- Verwarm wat boter in een braadpan. Voeg eerst de grof gesnipperde ui en geplette knoflook toe en nadien de fijngesneden wortel en paprika.
- Laat rustig aanstoven. Voeg het gehakt toe en bak gaar. Kruid af met peper en zout naar eigen smaak.
- Voeg de passata, azijn, worcestersaus en bruine suiker toe. Leng aan met een stevige portie Américaine.
- Roer goed door en laat 15 -20 minuten pruttelen op laag vuur tot de saus is ingedikt. Kruid eventueel nog met oregano en paprikapoeder. Wie echt pittig wil, kan ook nog wat druppeltjes Tabasco toevoegen.
- Geef als laatste de kidneybonen wat warmte mee door ze op het laatste moment mee in de pan te mengen.
- Snijd ondertussen de broodjes open en schep er een flinke lepel gehakt op.
- Werk af met wat sla, rode ui en ringetjes rode peper. Een plakje augurk doet ook wonderen voor de liefhebbers. Sluit het broodje en serveer met wat extra Américaine.