Falafel pita met geitenkaas en Looksaus

Voor deze variant op de klassieke pita snack gingen we de vegetarische toer op met falafel op basis van kikkererwten en geitenkaas, aangevuld met frisse smaken van avocado, komkommer en limoen. Afwerken doen we met een toefje looksaus van Pauwels. Smakelijk!

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 g falafel
  • 1 pitabroodjes
  • 1 g geitenkaas
  • Romeinse sla
  • jonge slascheuten
  • 1 g verse doperwten
  • 1 avocado
  • koriander
  • 1 el limoensap
  • 1 chilipeper
  • 1 komkommer
  • peper en zout
  • Pauwels Looksaus
Bereiding
  1. Kook de doperwten in 8 min. beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
  2. Verwarm de pitabroodjes en de falafel op basis van kikkererwten zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil, snijd het in blokjes en doe in een kom.
  4. Hak de koriander grof en verkruimel de geitenkaas.
  5. Voeg het limoensap toe aan de avocado en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Snijd het chilipepertje en de komkommer in fijne ringen.
  7. Neem een diep bord en leg een laagje met Romeinse sla. Verdeel nadien de plakjes komkommer, chilipeper, falafelballetjes, doperwten en avocadoblokjes over het bord.
  8. Bestrooi het geheel met de verkruimelde geitenkaas en steek stukjes pitabrood willekeurig in het bord.
  9. Werk af met koriander en toefjes Looksaus.