Gegrilde burrito’s met gehakt en Samurai

Of het nu taco’s, enchilada’s, quesadilla’s of burrito’s zijn… de Mexicaanse keuken is altijd rijk aan kleur en smaak. Met deze burrito’s met Samuraisaus doen we de Mexicaanse keuken eer aan.

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 tomaat
  • 1 g rundsgehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 tortilla’s
  • 1 g cheddarkaas
  • 1 g koriander
  • 1 avocado
  • 1 blikje maïs
  • 1 tl Mexicaanse kruidenmix
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 little gem
  • peper en zout
  • Pauwels Samurai
Bereiding
  1. Verhit de olijfolie op hoog vuur in een ruime pan. Voeg knoflook en fijngesneden ui toe en bak 2 minuten tot de ui lichtbruin kleurt.
  2. Voeg het gehakt toe en schep de Mexicaanse kruidenmix erdoor. Bak 1 minuut mee.
  3. Roer er dan de tomatenpuree en het water door en kook 3 minuten tot het water grotendeels is verdampt.
  4. Draai het vuur uit en laat het gehakt iets afkoelen. Als het gehakt te heet is, worden de burrito’s te slap door het overtollige vocht.
  5. Verwarm de tortilla’s zoals aangegeven op de verpakking.
  6. Doe een paar schepjes gehakt op de wrap en vul aan met de fijngesneden rode paprika, mais, lente-ui, rode ui, little gem en avocado.
  7. Op top voeg je ook nog wat koriander en geraspte cheddar toe.
  8. Rol de wrap een stukje op en vouw de zijkanten naar binnen.
  9. Rol verder op en leg tussen de gril. Draai om zodra de grilstrepen goed zichtbaar zijn op de tortilla.
  10. Haal de burrito uit de grill, snijd in twee en serveer met Samuraisaus van Pauwels Sauzen als dipsaus.

Tip: een extra aardappelproduct on the side is ook altijd lekker met de Samuraisaus.