Giga Italia burger met Hamburger Giga

  • Vegetarisch

Onze Giga Italia is een vegetarische hazelnootburger op basis van heerlijke hazelnoten, Italiaanse tomatentartaar en onze kruidige Hamburger Giga.

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 hamburger bun
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • 1 el citroensap
  • 1 g broodkruim
  • 1 ei
  • 1 g Emmentaler
  • 1 g notenmengeling: hazelnoten, zonnebloempitten en amandelen
  • 1 el amandelbloem
  • tijm
  • basilicum
  • rucola
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Pauwels Hamburger Giga
Bereiding
  1. Begin met het bereiden van de hazelnootburgers. Hak eerst de notenmengeling fijn in een keukenrobot.
  2. Stoof vervolgens de fijngesneden ui en met tijm aan tot de ui glazig is. Voeg dit nadien samen met de geraspte emmentaler en het broodkruim bij de notenmengeling.
  3. Voeg de eieren toe aan het mengsel en breng op smaak met drie eetlepels citroensap en kruid naar eigen smaak af met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel nu in burgers van gelijke grootte en rol ze door de amandelbloem. Zet de burgers koel tot je ze gaat gebruiken.
  5. Snijd de rode ui in halve ringen en meng in een kom met fijngehakte basilicum, gehalveerde honingtomaatjes en olijfolie. Snijd ook de mozzarella in plakjes.
  6. Verhit de olie in een koekenpan en bak de hazelnootburgers in 4-5 minuten goudbruin aan weerskanten. Snijd ondertussen de burgerbroodjes doormidden en leg met de binnenkanten naar boven onder de grill tot ze lekker krokant worden.
  7. Wanneer de hazelnootburger gaar is, kan je beginnen met het opbouwen van de burger. Begin met wat Hamburger Giga aan de binnenkant van de broodjes te smeren.
  8. Beleg nadien met rucola, de hazelnootburger, twee lepels tomatentartaar, plakjes mozzarella, een extra toefje Hamburger Giga en het hoedje van het broodje. Eet smakelijk!