Niet zomaar een bakje friet, wél een luxueus kapsalon met in de pan gebakken kippenreepjes, kleurrijke garnituur en de Samuraisaus van Pauwels Sauzen!
- 1 g frietjes
- 1 g kippedijfilet
- 1 g ijsbergsla
- 1 honingtomaatjes
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 1 Jalapeño peper
- vene cress
- 1 radijzen
- 1 lente-ui
- 1 g geraspte jonge kaas
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- grof zout
- Pauwels Samurai
- Verwarm de oven voor op 220 °C graden met de grill aan.
- Bak vers gesneden friet gedurende 5 minuten voor in een friteuse op 150°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd ondertussen de kippedijen in reepjes of blokjes. Meng deze met de paprikapoeder en chilipoeder in een kom.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kippendijfilet mooi bruin.
- Verhit de friteuse tot 200 °C en frituur de frietjes in circa 3 minuten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.
- Snijd alle garnituren fijn, in blokjes of in ringen. Leg dan een laag frietjes in een bakje of ovenschaal met daaroverheen een laag kippenblokjes.
- Beleg rijkelijk met de fijngesneden garnituur en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet de schaal circa 1 minuut in de oven onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
- Werk nadien rijkelijk af met de Samuraisaus van Pauwels, wat fijn gesneden radijsjes, vene cress en een handje grof zout.