Het Samurai kipsalon

Niet zomaar een bakje friet, wél een luxueus kapsalon met in de pan gebakken kippenreepjes, kleurrijke garnituur en de Samuraisaus van Pauwels Sauzen!

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 g frietjes
  • 1 g kippedijfilet
  • 1 g ijsbergsla
  • 1 honingtomaatjes
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 1 Jalapeño peper
  • vene cress
  • 1 radijzen
  • 1 lente-ui
  • 1 g geraspte jonge kaas
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • grof zout
  • Pauwels Samurai
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C graden met de grill aan.
  2. Bak vers gesneden friet gedurende 5 minuten voor in een friteuse op 150°C. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Snijd ondertussen de kippedijen in reepjes of blokjes. Meng deze met de paprikapoeder en chilipoeder in een kom.
  4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kippendijfilet mooi bruin.
  5. Verhit de friteuse tot 200 °C en frituur de frietjes in circa 3 minuten krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.
  6. Snijd alle garnituren fijn, in blokjes of in ringen. Leg dan een laag frietjes in een bakje of ovenschaal met daaroverheen een laag kippenblokjes.
  7. Beleg rijkelijk met de fijngesneden garnituur en bestrooi met de geraspte kaas.
  8. Zet de schaal circa 1 minuut in de oven onder de grill totdat de kaas gesmolten is.
  9. Werk nadien rijkelijk af met de Samuraisaus van Pauwels, wat fijn gesneden radijsjes, vene cress en een handje grof zout.