Hot & spicy beef burger met Hamburger Hot
Een gerechtje dat de spicy lovers zeker zal bekoren is deze pikante rundsburger met cheddar, avocado, jalapeño pepers en de kruidige Pauwels Hamburger Hot.
- 1 hamburger bun
- 1 g rundsgehakt
- 1 plakje cheddar
- 1 avocado
- 1 el zure room
- 1 ei
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 Jalapeño pepers
- veldsla
- peper en zout
- Pauwels Hamburger hot
- Verwijder de zaadlijsten van de Jalapeño pepers en snijd de pepers in fijne blokjes en in dunne ringen.
- Meng het gehakt met het ei, de blokjes pepers, uienpoeder, cayennepeper, knoflookpoeder en breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke delen en rol tot een bal met je handen. Vorm er vervolgens hamburgers van door ze lichtjes aan te drukken.
- Verwijder de schil van de avocado en haal ook de pit eruit. Snijd nu in fijne reepjes of blokjes.
- Verhit de grillpan en smeer de burgers aan beide kanten in met een beetje olijfolie.
- Grill de burgers aan beide kanten voor ongeveer 3 minuten tot het grillpatroon zichtbaar wordt. Wanneer de burgers bijna gaar zijn, leg je een plakje cheddar op de burgers en leg je ze nog even in de oven, of plaats je het deksel op de pan om de kaas te laten smelten.
- Snijd de broodjes doormidden en besmeer eerst met wat Hamburger Hot. Bouw nadien de burger op met wat veldsla, de rundsburger met cheddar, een lepeltje zure room, de schijfjes jalapeño en avocado en een extra toefje Hamburger Hot.
- Zet het hoedje op de burger en eet smakelijk!