Voorbereiding – guacamole:
- Plet de avocado. Snijd vervolgens een tomaat in blokjes.
- Roer de tomaat, het limoensap, de tabasco en de koriander onder de geplette avocado.
- Kruid af met peper en zout.
Tip: leg de pit van de avocado in je guacamole, zo wordt deze veel minder snel bruin!
Voorbereiding – marinade:
- Meng de tomatenpuree met de BBQ saus, de chili peper, de oregano, het gerookt paprikapoeder, de zwarte peper, het grof zeezout en het teentje look.
- Voeg hierna ook nog de fijngesneden hibiscus, de appelsap en het limoensap toe.
- Bestrijk vervolgens de kippendijfilets met de marinade.
- Leg de kip in een ovenschaal, overgiet met de resterende marinade en laat een uurtje in de koelkast staan.
Bereiding van de taco:
- Verwarm de oven voor op 160 graden.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en laat de kip zachtjes gaar worden in 2 uur tijd.
- Snijd intussen de kool fijn en meng met Mayonaise.
- Haal de kip uit de oven en trek met 2 vorken de kip uit elkaar. Lepel de resterende saus in de ovenschaal onder de kip.
- Neem een taco, vul deze met wat pulled chicken, wat cheddar cheese, een laagje kool en werk af met guacamole en eventueel wat extra BBQ saus.