Toscaanse burger

Een zomerse suggestie boordevol kleur én smaak, afgewerkt met knapperige pancetta en de zomerzoete Toscaanse Saus van Pauwels sauzen.

Ingrediënten
1 Portie
  • 1 g rundsgehakt
  • 1 sneetje pancetta
  • 1 foccaccia
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 rode en groene tomaat
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 mozzarella
  • jonge sla
  • rucola
  • enkele druppels tabasco
  • 1 tl Worcestersaus
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • peper en zout
  • 1 blaadje basilicum
  • olijfolie
  • Pauwels Toscaanse saus
Bereiding
  1. Verwarm een oven voor op 180°C. Leg de sneetjes pancetta op een bakplaat met bakpapier en bak ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot ze licht krokant zijn.
  2. Versnipper de ui en snijd nadien de rode ui in ringen en de courgette, de aubergine, de rode en groene tomaat in plakjes.
  3. De mozzarella mag je in stukken scheuren of ook netjes snijden, zoals je wil. Meng de jonge sla met de rucola, overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. De mozzarella mag je in stukken scheuren of ook netjes snijden, zoals je wil. Meng de jonge sla met de rucola, overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout.
  5. Snijd de focaccia in twee op de lange kant en leg met de binnenkanten op de grill zodat de snijvlakken goud-bruin kunnen aankorsten. Tip: voor extra smaak kan je de snijvlakken ook insmeren met wat knoflook.
  6. Bestrijk de plakjes aubergine en courgette met olijfolie en kruid met Italiaanse kruiden, peper en zout. Leg ze op de hete grillplaat. Gril gedurende 1-2 minuten tot ze een mooie grillstreep hebben. Draai nadien om en herhaal deze stap.
  7. Verhit nadien olie in een pan en bak de hamburgers in circa 6 minuten om en om goudbruin.
  8. Bouw de burger op in deze volgorde: een handje van de slamix, twee plakjes gegrilde courgette en aubergine, een toefje Toscaanse Saus, rode ui, de rundsburger, opnieuw wat sla, een plakje rode en groene tomaat, mozzarella, grof zout, krokante pancetta, een toefje Toscaanse Saus en een blaadje basilicum.
  9. Serveer met bijvoorbeeld wat gebakken rozemarijnaardappeltjes en wat extra Toscaanse Saus als dip.