Triple Turkey crunch met Hamburger Triple
Comfort food uit eigen keuken… Heerlijk! Wij maakten daarom een kruidige kalkoenburger met krokante uitjes en onze sweet & spicy Hamburger Triple. Puur genieten!
- 1 g kalkoengehakt
- 1 hamburger broodje
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 el paprikapoeder
- 1 el currypoeder
- 1 el chilipoeder
- 1 ei
- 1 tomaat
- 1 augurk
- 1 el bloem
- 1 sneetje Emmental
- peper en zout
- jonge sla
- paneermeel
- Pauwels Hamburger Triple
- Snijd de ui in fijne blokjes, plet een teentje knoflook en voeg beide toe aan een schaal met bloem.
- Voeg nadien een scheutje plantaardige olie toe en roer om tot een fijn mengsel.
- Zet een pan op het vuur met een flinke scheut plantaardige olie. Doe vervolgens het uienmengsel erbij. Laat even bakken, maar blijf roeren en zorg ervoor dat de uitjes niet aanbranden.
- Net voor je de uitjes uit de pan haalt, kruid je nog bij met een snufje chilipoeder en een flinke snuf zout. Laat ze vervolgens afkoelen op keukenrol.
- Meng nu het kalkoengehakt met het ei, paprikapoeder, curry, peper en zout. Vorm er nu burgers van en geef de burgers nadien een jasje van paneermeel.
- Bak de kalkoenburgers nu mooi goudbruin aan beide kanten. Wanneer je de burger voor de eerste keer omdraait, leg je meteen een plakje kaas om de burger. Laat de kaas nu rustig smelten op de burger.
- Snijd ondertussen de tomaten en augurkjes in plakjes.
- Snijd het broodje open en besmeer aan de binnenzijde met een beetje Hamburger Triple.
- Bouw nu de burger op: begin met enkele blaadjes sla, plakjes tomaat, de uitjes, de kalkoenburger, opnieuw wat sla en ui, plakjes augurk en een extra toefje Hamburger Triple.
- Zet het hoedje op de burger en serveer met gebakken aardappelwedges. Smakelijk!