Veggieburger van rode biet met witloof en vegan Mayonaise
Burgers zijn pure comfort food van het zuiverste soort. Een lekker krokant broodje, een zelfbereide burger en verse groentjes: gotta love it! Ook voor de veggies onder ons, en daarom toverden wij een sappige vleesburger om in een plantaardig alternatief met rode biet, witloofsla en lekkere Vegan mayo.
- 1 burgerbroodje
- 1 g voorgekookte rode biet
- 1 g linzen uit blik
- 1 g havermoutvlokken
- 1 fijngesnipperde ui
- 1 teentje look
- basilicumblaadjes
- 1 g veldsla
- 1 el olijfolie
- 1 tl cayennepeper
- zout
- Pauwels Vegan Mayonaise
- Snijd de rode bieten in kleine stukjes. Meng ze samen met fijngesnipperde ui, geperste look, linzen, fijngesneden basilicumblaadjes en wat olijfolie in een blender en mix tot een gladde massa.
- Roer er de havermoutvlokken door, kruid met cayennepeper, zout en laat 30 minuten rusten.
- Maak met vochtige handen 4 balletjes van het mengsel.
- Verwarm een scheut olijfolie in een pan leg er de balletjes in en druk ze plat met een spatel. Bak de burgers aan beide kanten licht bruin.
- Snijd het witloof in dunne reepjes en meng met Vegan Mayo.
- Snijd de broodjes open. Besmeer met Vegan Mayo en beleg met veldsla, de bietenburger en schijfjes tomaat. Druppel er olijfolie over en sluit de burgers. Smakelijk!