De heetste koude sauzen van Pauwels Sauzen

De heetste koude sauzen van Pauwels Sauzen

Bent u verlekkerd op pikante voeding of geeft u uw pittige snacks graag een extra kick met een pikant sausje? Dan bent u bij Pauwels Sauzen aan het juiste adres! De pikante smaak van onze sauzen wordt aangeduid aan de hand van een hot scale. Onze afdeling Productontwikkeling selecteerde speciaal voor u de pikantste sauzen die stuk voor stuk de maximale score behalen op die hot scale.

Pauwels Samurai 1L

Samurai, vurig pikant

In dit lijstje is er natuurlijk plaats voor één van onze meest populaire sauzen in ons assortiment: Samurai. Deze koude, doch hete saus wordt gemaakt op basis van mayonaise en sambal. De basisingrediënten voor die sambal zijn rode chilipepers, look, sjalot en tomaten(puree). Het receptuur van onze Samurai bestaat voor 4,5% uit een sambal-mengeling met rode pepers, aangevuld met 0,3% chili-extract en 0,04% chilipoeder. Door deze pittige samenstelling behaalt onze Samurai de maximumscore van 3 pepers op onze Hot Scale. Samurai staat dan ook met recht en rede in onze top van heetste koude sauzen.

Tip: Wist u trouwens dat sambal letterlijk ‘bijvoeging bij een gerecht’ betekent? In Maleisië en Indonesië eet men immers sambal zoals wij ketchup, mayonaise of mosterd bij ons gerecht doen.

Pauwels Harissa 1L

Harissa, zeer pikant met komijnsmaak

Harissa is hot en dat bedoelen we letterlijk en figuurlijk! Niet alleen is deze hete koude saus pittig van smaak, maar ze wordt ook steeds bekender én populairder.

Deze pittige smaakmaker is afkomstig uit Tunesië en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van rode (gedroogde) chilipepers en typisch Noord-Afrikaanse specerijen zoals karwij, komijn, koriander, paprika en wat knoflook. In landen als Marokko of Algerije wordt een Harissa-pasta hoofdzakelijk gebruikt in bereidingen van soepen, couscous, deegwaren, rijstgerechten en merguez. Bij ons is die pasta echter de basis van onze saus,. Het receptuur bestaat maar liefst uit 35% Harissa-pasta: rode chilipepers, koolzaadolie, zout, water, knoflook, komijn, karwij en korianderzaad. Het is dan ook geen verrassing dat dankzij deze pikante pasta Harissa 3 op 3 scoort wat betreft de pepers in onze Hot Scale.

Pauwels Hot Mammouth 1L

Hot Mammouth: zoet, maar spicy Algérienne

Als voorlaatste in de rij van hete koude sauzen selecteerde onze afdeling Productontwikkeling de Hot Mammouth. In tegenstelling tot Samurai en Harissa, zijn de belangrijkste ingrediënten van Hot Mammouth niet rode chilipepers, maar tomaat en ui. Wie Hot Mammouth proeft, ervaart dan ook in eerste instantie een zoete saus. Het is pas in een tweede fase dat het pikante de receptoren in de tong prikkelt en de bovenhand neemt. De verantwoordelijke voor die pikante nasmaak is een natuurlijk capsicum aroma. In het artikel ‘Waarom Samuraï goed is voor uw gezondheid‘ gingen we al eens dieper in op de stof verantwoordelijk is voor een pikante smaak: capsaïcine. In het recept van onze Hot Mammouth zit dus diezelfde stof, zij het in de vorm van puur natuurlijk aroma.

Power, Pittig, Pikant: Pili Pili

De laatste in de rij is onze gloednieuwe Pili Pili, met de ‘P’ van Power, Pit en Pikant. Deze saus lanceerden we nog maar net, maar kent nu al zijn intrede in de typische snackzaken gebaseerd op een keuken uit het Midden-Oosten. Omwille van haar populariteit en groot verbruik, is deze saus ook enkel en alleen beschikbaar in emmers van 10 liter, in tegenstelling tot de andere hete koude sauzen. Deze kruidige saus bestaat uit een mayo-achtige basis van 50% koolzaadolie die lekker op smaak gebracht werd met 1% puur gedroogd chilipoeder en chili-extract.