
Kruidige Andalouse
De Romeo’s Saus Speciaal is een licht prikkelende snacksaus en hoort thuis in het rijtje met andere Andalousesauzen van Pauwels. “Het is een Andalouse met een nog dominantere kruiding vergeleken met onze traditionele Andalouse en de al iets kruidigere Andalouse Chef“, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren. “In het receptuur zien we vooral de extra toevoeging van chilipoeder (0,2%) en -extract (0,12%) om de saus wat pikanter te maken. Dat zien we ook vertaald worden op onze Hot Scale. Onze traditionele Andalouse scoort daarop 0/3, terwijl Andalouse Chef 1/3 scoort en De Romeo’s Saus Speciaal 2/3. Daarmee ligt die laatste in het pikantere segment.”
Echt onderscheiden doet de Romeo’s Saus Speciaal zich echter op de toevoeging van ui. “De Romeo’s Saus Speciaal wordt verrijkt met echte, knapperige stukjes ui. Vergelijk het met dat van een huisgemaakt tartaar”, zegt Joeri. “Die uitjes maken de saus wat dikker, wat artisanaler ook en zorgen voor een nieuwe dynamiek in de mond. Anderhalf jaar na de lancering stellen we vast dat de extra spice & bite in de saus ervoor dat ze in de eerste plaats geserveerd wordt bij een snack op basis van gehakt of kip. Daarnaast bestellen de liefhebbers van pikantere smaken deze saus ook rechtstreeks bij de frietjes. Ook in een broodjeszaak duikt De Romeo’s Saus Speciaal regelmatig op. Daar stelt men regelmatig nieuwe suggesties voor en een speciaalsaus als die van De Romeo’s is daar echt geknipt voor.”