Derry's frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Derry’s frituur gevestigd langs de Armoedestraat in Rumbeke, breidt groots uit. Naast een gloednieuw bijgebouw, beslisten Thomas en Shani om ook hun aanbod drastisch uit te breiden. Naast frietjes staan er voortaan ook belegde broodjes en extra gerechten op de menukaart. Dankzij de dikkere frietjes roept Tim Boury, driesterrenchef, Derry’s frituur uit tot zijn favoriete frituur.

Derry voor de vrienden

Thomas oftewel Derry voor de vrienden is chef-kok van opleiding en heeft zijn stage gelopen in het tweesterrenrestaurant De Jonkman in Brugge. In 2019 koos hij ervoor om Frituur Kartoffelke over te nemen en de naam te veranderen naar Derry’s frituur. En met succes… de frituur werd vorig jaar uitgeroepen tot frituur van het jaar.

Ook driesterrenchef Tim Boury is enorm fan van de lekkere frietjes en behoort vandaag tot de trouwe klanten van Thomas en Shani. De frietjes worden in ossewit gebakken en zijn iets dikker gesneden. Bovendien worden ze afgebakken op een temperatuur tussen 150° en 160°C, waardoor ze heel krokant worden en binnenin toch mooi smeuïg blijven.

Thomas en Shani steken hun ambitie en ondernemerszin niet onder stoelen en banken en vernieuwden begin dit jaar hun frituur. Binnenkort kunnen dan ook 130 klanten ter plaatse genieten van de uitgebreide menukaart.

Derry's frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Nieuwe uitbouw door de snelle groei

Het zetten van een nieuwe uitbouw was noodzakelijk voor Derry’s frituur. Door de snelle groei, zat de huidige structuur op zijn limieten.

“Het bouwen van de uitbouw liep niet van een leien dakje. Zo hebben we drie plannen moeten uitwerken, onder meer door een klacht uit onverwachte hoek en de drastisch stijgende bouwprijzen”, vertelt Thomas. Ook moest er rekening gehouden worden met de locatie en de twee erfdienstbaarheden. Uiteindelijk werd er dan beslist om te werken met verplaatsbare, modulaire bouw in massief hout die in twee fasen gerealiseerd wordt. Tijdens de eerste fase werd de frituur voor zes weken gesloten. Daarna zal er nog een grote chalet geplaatst worden zodat er meer zitplaatsen gecreëerd worden.

Het eindresultaat? Een landelijke ogende frituur, maar modern dankzij de combinatie van hout en zwart metaal. Ook de keuken werd onder handen genomen zodat er een pak efficiënter en ergonomischer gewerkt kan worden.

Derry's frituur breidt uit met bijgebouw en grotere menukaart

Menukaart blijft groeien

Na de werken aan de frituur, wordt stelselmatig de menukaart verder uitgebreid. Zo worden er sinds februari ook belegde broodjes aangeboden en kunnen klanten voortaan ook genieten van meer bereide gerechten zoals rundstartaar, tomaat garnaal, mosselen en entrecote. En dit alles wordt geserveerd op borden speciaal voorzien met het nieuwe logo.

Daarnaast zullen de bierliefhebbers ook aan hun trekken komen met een zeer volle bierkaart. Van een klassiek pintje tot streekbieren, er is van alles wat.

Derry’s frituur zet bovendien ook in op efficiënt werken en installeert een digitale kiosk waar klanten voortaan hun bestelling kunnen plaatsen. In de zomer zullen er daarnaast nog drie automaten geplaatst worden met frisdranken, broodjes en bereide maaltijden.

Specifieke vraag naar Pauwels sauzen

Wij zijn grote fan van de sauzen van Pauwels. Zo werken we al 2,5 jaar met deze sauzen en merken we duidelijk een stijging in verkoop. Wij hebben bovendien ook een huisgemaakte saus waarbij we de sauzen van Pauwels gebruiken als hoofdingrediënt.

“Mijn favoriet is de Toscaanse saus”, vertelt Shani. Deze romige, licht getomateerde saus is op smaak gebracht met stukjes augurk, pittige pepers en een geheime kruidenmengeling van Pauwels.

Ook onze klanten vragen specifiek naar Pauwels sauzen, daardoor hebben we een breed assortiment zodat er voor ieder wat wils is. Van klassiekers zoals Mayonaise, Ketchup, Curryketchup, Cocktail, Tartare, Andalouse, Samurai en Mosterd tot Americaine, Pepersaus, Toscane, Mammouth, Smoelsaus, Truffelmayonaise, Pickels, Martino, Currysaus en Looksaus.