Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Kris Demarcke, eigenaar van Frituur ’t Hoeksje, baat al ruim 14 jaar de frituur uit die gelegen is op de hoek van de Baronstraat en de Lombardsijdelaan in Middelkerke. Wij moeten dan ook geen twee keer raden waar de naam Frituur ’t Hoeksje vandaan komt.

Frituur met een hoeksje af

Het eerste wat meteen opvalt bij het binnenstappen van Frituur ’t Hoeksje, is dat alles net een beetje anders is dan in een gewone frituur.

Zo hangt de klok bijvoorbeeld omgekeerd en worden er geen bitterballen en balletjes in tomatensaus aangeboden maar batterbillen en tomatjes in boeletsaus. Ook de openingsuren springen meteen in de kijker, want zo gaat de frituur niet om 11u30 open maar om 11u33. “Het is een bewuste keuze om toch net dat tikkeltje anders te zijn dan de meeste andere frituren. Zo val ik meteen op en wordt er over Frituur ’t Hoeksje gepraat”, vertelt Kris.

Dat Kris echt een passie voor zijn vak heeft, daar kunnen we haast niet naast kijken. Hij draagt namelijk twee verschillende sokken. Zo draagt hij aan zijn linkerkant een sok met frietjes en aan de rechterkant een sok met hamburgers. Kris heeft zelfs een tattoo van een hamburger laten zetten op zijn arm. Dat hij een friturist in hart en nieren is daar bestaat geen twijfel over.

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

Specialiteit van het huis

De specialiteit van het huis is hier ongetwijfeld de humor van Kris. Zo vraagt hij ons al meteen waarom je geen mosselen in het weekend mag eten, waarna hij ons laat weten dat mosselen weekdieren zijn.

Op de menukaart staan bovendien ook enkele speciale burgers en frietjes. Zo worden de Karo burger en Lenny’s fries vernoemd naar de kinderen van Kris. Zij helpen regelmatig mee in de frituur. Karo springt na haar studies vaak in wanneer ze kan en hoopt later haar job te kunnen blijven combineren met de frituur.

Verder doet de frikandel speciaal het heel goed doordat Kris een mengeling van witte en rode ui gebruikt. Daarnaast staan er ook nog enkele Krisjes speciaaltjes op de kaart. Enerzijds is dat de Krisjes burger. Hierbij wordt er een beefburger geserveerd op een luxe meergranen broodje met gedroogde ui, cheddar, frietjes en Curryketchup. Anderzijds staan er ook twee speciale frietjes op de kaart. Zo worden crunchy fries geserveerd met smeuïge kaassaus, bacon, bicky uitjes en onion rings en bestaan Lenny’s fries uit frietjes met verse uitjes, smeuïge kaassaus, pulled pork en Barbecuesaus.

Frituur ’t Hoeksje werkt al jarenlang met Pauwels sauzen

De lekkerste sauzen

Klanten vragen soms specifiek naar de sauzen van Pauwels. Zij komen dan ook speciaal naar hier omdat ze echt geen andere saus willen dan Pauwels”, vertelt Kris.

Mayonaise, Ketchup en Curryketchup worden het vaakst gekozen. Kris vertelt ons bovendien dat er een groot verschil is tussen Vlaamse en Waalse klanten. Waalse klanten kiezen eerder voor zoetere sauzen zoals Brazil en Barbecuesaus. Zelf is Kris vooral fan van Mayonaise en Andalouse. “De sauzen zijn lekker en bovendien is het contact met onze vertegenwoordiger super goed”, gaat Kris verder.

Het sauzenassortiment wordt verder uitgebreid met Americaine, Béarnaise, Cocktailsaus, Currysaus, Hamburger, Mammouth, Look, Jalapeno Mayonaise, Pepersaus en Samurai van Pauwels. “Ik vind het belangrijk dat onze klanten een uitgebreide keuze hebben uit alleen maar de lekkerste sauzen en dat is voor mij duidelijk Pauwels”, rondt Kris het gesprek af.