
Azijnbrouwerij, Mosterd-, Mayonaise- en Conservenfabriek Henri Pauwels
Eind de jaren ’30 overlijdt Auguste. Zijn zoon Henri Pauwels neemt de zaak over en breidt de gebouwen verder uit om ook zuurconserven te kunnen maken zoals zilveruitjes, augurken en pickles. Samen met zijn zoon August, zorgde Henri voor een nieuwe ingang aan de bekende Possenaertsstraat, realiseerde een nieuwe azijnbrouwerij op en richtte de NV “Azijnbrouwerij, Mosterd-, Mayonaise- en Conservenfabriek Henri Pauwels” op. Zo’n 30 jaar later overlijdt ook Henri en het is August die de zaak verderzet. Helaas sterft August op jonge leeftijd, waardoor zijn weduwe en hun amper zestienjarige zoon Marc Pauwels het bedrijf verderzetten. Later komt ook Paul, de jongste zoon, in de zaak. Marc en Paul staan op dat moment aan het hoofd van het bedrijf.
Samen kiezen ze ervoor om te focussen op de productie van mayonaise en speciaalsauzen. Een goede keuze, want het bedrijf ontbolstert. in ’87-’88 wordt de fabriek in Borgerhout te klein en bouwt men een nieuwe fabriek in Oelegem. In 1994 beseffen de broers dat nieuwe investeerders nodig zijn om verder stappen te kunnen maken en daarom beslissen ze om hun aandelen te verkopen. Er wordt nadien geïnvesteerd in nieuwe technologieën, moderne productielijnen en enkele strategische overnames die ervoor gezorgd hebben dat Pauwels NV kon uitgroeien tot het bedrijf dat het vandaag is.