
Mayonaise op traditionele wijze
Naast innovatie is ook traditie één van de voornaamste steunpilaren van Pauwels. Ons assortiment Mayonaise is wat dat betreft misschien wel het beste voorbeeld. Zo is er onze traditionele Mayonaise die bereid wordt volgens de regels van de kunst. Het gehalte koolzaadolie werd daarbij afgeklokt op 78,1%, terwijl het (scharrel-)eigeelgehalte 7,5% bedraagt. Gecombineerd geeft dat een vetgehalte van +80% en dat is precies zoals een traditioneel Belgische mayonaise hoort te zijn. Dat we bij Pauwels trouwens de richtlijnen voor een traditioneel Belgische mayonaise tot op de letter volgen, kon u trouwens hier al lezen.
Daarnaast bieden we ook een Mayonaise Traiteur aan, een variant op de traditionele Mayonaise waarbij er puur op het zicht nauwelijks een verschil te merken is. De Mayonaise Traiteur heeft immers nagenoeg dezelfde verhouding in olie, scharreleigeel en vetstof als onze traditionele Mayonaise, maar onderscheidt zich wel degelijk op smaak en mondgevoel. Mayonaise Traiteur is wat vaster en iets krachtiger van smaak. In het receptuur vinden we immers meer mosterd, meer azijn én meer suiker terug, waardoor de smaakbeleving wat meer uitgesproken is, met name in de nasmaak van de saus.