Nieuw - Kebabsaus, een uniek recept in foodservice

Nieuw: Kebabsaus, een uniek recept in foodservice

Een uniek recept met een bijzondere kruiding en een sterke aromatische geur én smaak. Maak kennis met de nieuwste saus in het gamma van Pauwels Sauzen: Kebabsaus, een gloednieuwe ontwikkeling in de Belgische en Noord-Franse foodservice.

Nieuw - Kebabsaus, een uniek recept in foodservice

Kapsalon

Pauwels Sauzen lanceert Kebabsaus, een unieke snacksaus op basis van koolzaadolie, knoflook en ras el hanout. Opvallend is de exotische kruiding van deze Kebabsaus die garant staat voor een sterke aromatische geur en een unieke smaak in de Belgische en Noord-Franse foodservicemarkt.

Deze Kebabsaus laat zich perfect combineren met gegrilde, gebakken of gerookte vleesgerechten. Speciale aandacht tijdens de ontwikkeling van deze Kebabsaus ging echter naar de combinatie met de gekende kapsalons uit de pitazaak.

Een kapsalon-schotel is een snack waarbij frietjes bedekt worden met shoarma, afgetopt met geraspte kaas en nadien kort onder de gril gezet zodat de kaas smelt. Nadien wordt het geheel nog belegd met groentjes en overgoten met een saus naar keuze. De populairste speciaalsauzen die daarvoor vandaag gebruikt worden zijn Andalouse, Samurai en Looksaus. Met Kebabsaus brengen we nu een saus op de markt die zich specifiek richt naar het kapsalon.

De Kebabsaus van Pauwels is beschikbaar in de gekende PET bokalen met een inhoud van 3 liter, inclusief gratis pompsysteem.

Ras el hanout

Deze Kebabsaus komt er na vele weken van ontwikkeling en van informatie vergaren bij heel wat klanten uit het snacksegment. Daardoor hebben we een goed zicht gekregen op de noden van deze specifieke doelgroep. Zo is het kapsalon één van de snelst groeiende snacks bij deze doelgroep en voor veel pitabars een belangrijke bron van inkomsten.

“Marktonderzoek heeft echter aangetoond dat er op dit moment geen enkele saus op de markt aanwezig is die zich écht richt op deze snack”, zegt Field Sales Responsible Gunther Cochuyt. “Het potentieel ervan wordt daardoor nog niet volledig benut. Met deze Kebabsaus, op basis van look en ras el hanout, zijn we overtuigd dat onze klanten hun kapsalon naar een nog hoger niveau kunnen tillen.”

Ras el hanout is een kruidenmengsel uit de Arabische keuken. Het is een mix van 10 verschillende kruiden of meer, naargelang de regio waar het bereid wordt. Veel voorkomende ingrediënten zijn kardemom, kaneel, kurkoma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Het is dan ook geen verrassing dat onze Kebabsaus een zeer sterke geur en smaak heeft. Daarnaast hebben we er ook voor gezorgd dat deze saus wat minder vast is, zodat ze zich mooi mengt met de andere ingrediënten van het kapsalon-gerecht.

Onze vertegenwoordigers zijn alvast helemaal verzot op dit exotisch smaakbommetje. Zij staan dan ook te springen om deze Kebabsaus aan jou te laten proeven.

Wil jij deze Kebabsaus zo snel mogelijk bij jou op de menukaart? Neem dan snel contact op met ons commercieel team.