VOKA Charter Duurzaam Ondernemen 2024

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen 2024

Met trots kunnen we melden dat Pauwels het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen heeft behaald voor zowel onze vestiging in Oelegem als Herent. Door het realiseren van diverse duurzame projecten dragen we bewust bij aan het verbeteren van enkele grote wereldproblemen. Hieronder een overzicht van enkele initiatieven die we hebben ondernomen.

Pauwels behaalt het VOKA Charter Duurzaam Ondernemen 2024

Onze actiepunten

  • Opstellen duurzaamheidsrapport 2023: we hebben een rapport opgesteld om alle duurzaamheidsinspanningen van vorig jaar te documenteren en te evalueren.
  • Opmaken beleid rond mensenrechten & (on)ethische handelspraktijken: we hebben een beleid ontwikkeld om mensenrechten te respecteren en onethische handelspraktijken tegen te gaan.
  • Opzetten werkgroep duurzaam ondernemen: deze werkgroep richt zich momenteel op de bedrijfsstrategie en brengt zowel kleine als grote nieuwe ideeën aan.
  • Sensibilisatie en visueel maken van het sorteren: we hebben acties ondernomen om het belang van afvalscheiding onder de aandacht te brengen en visueel te maken.
  • Plannen van een bloedinzamelingsactie: we bekijken de mogelijkheden om zelf een bloedinzamelingsactie te organiseren.
  • Herstarten van Fit @ Pauwels: we hebben het Fit @ Pauwels-programma opnieuw leven ingeblazen. Zo is er een nieuw logo ontworpen en wordt dit onder de aandacht gebracht via de interne schermen met initiatieven zoals Antwerp 10 Miles, wandeling, 1.000km voor Kom Op Tegen Kanker… Dit om de gezondheid en het welzijn van onze medewerkers te bevorderen.
  • Plaatsen van in de hoogte instelbare bureaus: we hebben in de hoogte verstelbare bureaus geïnstalleerd om een ergonomische werkomgeving te creëren.
  • Studie uitwerken voor het plaatsen van een reverse osmose installatie: we zijn bezig met een studie voor de installatie van een reverse osmose-systeem om watergebruik te optimaliseren. Zo zouden we 84.800.000 liter water oftewel 34 olympische zwembaden per jaar kunnen besparen.

Dankzij deze initiatieven tonen we onze toewijding aan duurzame bedrijfsvoering en streven we ernaar om een positieve impact te hebben op zowel onze omgeving als samenleving.