Pauwels Sauzen lanceert Mayo Traiteur - een stevige mayo met volle smaak

Pauwels Sauzen lanceert Mayo Traiteur: een stevige mayo met volle smaak

Het nieuwe jaar op gang trappen doen we bij Pauwels Sauzen met een nieuwe mayo: Mayo Traiteur. Hiermee zorgen we voor de vijfde (!) aanwinst in ons mayonaise-segment en bieden we meteen een pasklaar antwoord op een zeer specifieke vraag uit de markt.

Een stevige mayo

Naast onze traditionele Mayonaise, Mayonaise Traiteur, Mayonaise 110 en Mayo Chef is er nu ook de Mayo Traiteur van Pauwels Sauzen. In tegenstelling tot bijvoorbeeld onze Mayonaise Traiteur en Mayonaise 110, die beide zeer uitgesproken zijn van smaak, is onze Mayo Traiteur een eerder zachte mayo met een subtiele ondertoon van mosterd. Onderscheidend is Mayo Traiteur vooral door de stevige, vaste structuur. Dat maakt van deze nieuwe mayo een product dat geschikt is voor verschillende toepassingen.

In de eerste plaats is Mayo Traiteur ideaal voor alle frituren, snackbars en mobiele frietwagens; daar waar de saus rechtstreeks op frietjes of warme snacks geserveerd wordt. Ook wie intensief inzet op takeaway – waarbij de mayo dus wat langer ‘onderweg is’ – zal de stevige structuur van deze mayo bijzonder interessant vinden. Daarnaast is Mayo Traiteur een uitstekende mayo voor de voedingsindustrie, met name voor de bereiding van smeersalades. De vaste structuur vormt namelijk een ideale basis om te mengen met krab, kip, tonijn, ham etc. Mayo Traiteur wordt bovendien aan een zeer competitieve prijs in de markt gezet en is beschikbaar bij de groothandelaar vanaf begin maart.

Pauwels Sauzen lanceert Mayo Traiteur - een stevige mayo met volle smaak

Onderscheidend

Zoals we begin dit jaar al schreven op onze blog, zijn er ondanks het beperkt aantal ingrediënten in een mayo(naise) toch veel varianten beschikbaar op de markt. Dat is ook meteen zichtbaar in ons eigen assortiment. Met Mayo Traiteur zorgen we namelijk voor een vijfde keuzemogelijkheid voor wie op zoek is naar mayo(naise). Sales Manager Joeri Vandermeeren licht die variatie graag toe:

“Over geuren en smaken valt niet te twisten. Dat is altijd ons uitgangspunt. Met name voor een mayo(naise) hebben we allemaal onze persoonlijke voorkeuren op gebied van smaak, structuur, kleur, mondgevoel etc. De structuur van een mayo(naise) is één van de factoren waar professionele gebruikers naar kijken. Zo wordt in bepaalde regio’s in het land bewust de voorkeur gegeven aan een zeer stevige mayo. Waar onze bestaande mayonaises en mayo’s zich vooral op smaak onderscheiden van elkaar, is deze Mayo Traiteur juist op gebied van structuur uniek in het assortiment. Desalniettemin houden we ook voor Mayo Traiteur vast aan enkele vaste waarden die garant staan voor een kwalitatieve mayo voor professionals. Daarom wordt deze Mayo Traiteur ook bereid met hoogwaardige ingrediënten als koolzaadolie en scharreleigeel en aangeboden in een 10 liter-emmer met hevelpomp, op maat van de grootverbruikers.”