't knabbelke waar klanten en smaken al 20 jaar samenkomen

't Knabbelke: waar klanten en smaken al 20 jaar samenkomen

In het hart van Houthalen-Helchteren, aan de Guldensporenlaan 56, staat frituur 't Knabbelke, een geliefd culinair toevluchtsoord voor fijnproevers en liefhebbers van lekker eten. Wat begon als een droom van Benny en Yvette, is uitgegroeid tot een succesvolle frituur die al 20 jaar klanten van heinde en verre aantrekt.

't knabbelke waar klanten en smaken al 20 jaar samenkomen

Uitgebreide menukaart met verrassende specialiteiten

Bij 't Knabbelke is het aanbod net zo divers als de klanten die er komen. De menukaart is uitgebreid en biedt voor ieder wat wils: van klassieke frietjes tot smaakvolle hamburgers en van heerlijke broodjes tot uitgebreide schotels. Maar wat 't Knabbelke echt bijzonder maakt, zijn de unieke frietspecialiteiten zoals o.a. de Boeren Favo, Favo Fisherman, Favo Chicken Crispy en de Favo Pulled Pork. Deze creaties zijn een waar feest voor de smaakpapillen.

Daarnaast biedt 't Knabbelke een aantal huisgemaakte gerechten die klanten keer op keer doen terugkomen. Denk aan de ambachtelijke frieten zoals Friet Sara, Friet La Fiesta Loca en het populaire Kapsalon 't Knabbelke. Ook de zelfbereide stoofvlees, goulash en kipgyros zijn geliefde gerechten waarvoor mensen van ver komen.

't knabbelke waar klanten en smaken al 20 jaar samenkomen

Vernieuwend en klantgericht

Bij 't Knabbelke staat de klant altijd centraal. Dat betekent niet alleen luisteren naar hun wensen, maar ook inspelen op de nieuwste trends. Zo biedt de frituur glutenvrije en vegetarische opties, waarbij de frietjes voor klanten met een glutenallergie apart worden gebakken om kruisbesmetting te voorkomen. Ook worden er regelmatig nieuwe snacks toegevoegd, vaak geïnspireerd door suggesties van trouwe klanten. Zo is Frietje Sara vernoemd naar een jobstudent die dol was op het Julientje.

't knabbelke waar klanten en smaken al 20 jaar samenkomen

Een persoonlijk verhaal

Achter het succes van 't Knabbelke schuilt een persoonlijk verhaal. Benny en Yvette begonnen hun avontuur in 2004, na hun loopbaan bij Ford. Benny, die tijdens zijn studententijd al in een frituur werkte, leerde samen met Yvette de kneepjes van het vak bij een bevriend koppel dat ook een frituur uitbaat. Al snel werd duidelijk dat ze een eigen zaak wilden starten, met als resultaat het nu zo geliefde 't Knabbelke.

Het plezier in hun werk straalt af op hun klanten en personeel. Met een team van 13 mensen zorgen ze ervoor dat iedereen zich thuis voelt bij 't Knabbelke. Yvette is de drijvende kracht in de zaak, terwijl Benny zich tegenwoordig vooral bezighoudt met de administratie en alles achter de schermen.

't knabbelke waar klanten en smaken al 20 jaar samenkomen

Liefde voor saus

Bij een goede frituur horen natuurlijk heerlijke sauzen. De klanten van 't Knabbelke hebben een duidelijke voorkeur en gaan resoluut voor de Mayonaise, Smoelsaus/Happy en Andalouse van Pauwels. Aangezien voor Yvette en Benny de klant centraal staat, lieten zij hun klanten twee soorten Andalouse proeven. "Uiteindelijk kwam de Andalouse van Pauwels als lekkerste uit de test", vertelt Yvette. Het was voor ons dan ook een evidente keuze om voor Pauwels te kiezen.

Daarbovenop verloopt het contact met onze vertegenwoordiger, Raf, zeer goed, wat het een extra troef maakt om met Pauwels te werken. Zo maken we naast de Mayonaise, Smoelsaus/Happysaus en Andalouse ook nog gebruik van de Curryketchup, Samurai, Americaine, Pickels, Pepersaus, Mosterd, BBQ, Martino, Hamburger Hot, Hamburger Dressing, Jalapeño Mayonaise, Hollandse Frietsaus en de vinaigrettes van Pauwels.

't knabbelke waar klanten en smaken al 20 jaar samenkomen

Passie voor het werk

Met hun passie voor eten en hun nauwe band met de klanten, blijven Benny en Yvette vernieuwen en groeien. Ze zijn trots op wat ze hebben bereikt en kijken uit naar de toekomst. Frituur 't Knabbelke blijft een plek waar het altijd lekker knabbelen is en waar elke klant zich welkom voelt.

Bij 't Knabbelke gaat het om meer dan alleen lekker eten; het is een plek waar smaken, verhalen en mensen samenkomen. Pauwels Sauzen is trots om een onderdeel te zijn van dit mooie verhaal.