
Van frietbarak naar moderne frituur
Wie de voordeur van Frituur ’t Pleintje opent, merkt meteen dat Dirk en Hermine ervaren ondernemers zijn. De vitrinekast aan de inkom staat immers vol met foto’s van hun eerste frietkraam uit 1988 met daarnaast de vermelding “Beste Frituur van Antwerpen 2017 & 2018“. Het is de samenvatting van de lange weg die ’t Pleintje heeft afgelegd gedurende meer dan 30 jaar.
In 1988 nam de toen 23-jarige Dirk Cordemans samen met zijn vrouw Hermine Backeljauw hun intrek in hun eerste frietkot. “Ik was toen nog schrijnwerker, maar we besloten om een echte frietbarak over te nemen tussen de cafeetjes en discotheken op het Zwijndrechtse Kerkplein”, steekt Dirk van wal. “Toen de tramlijn in 1999 werd doorgetrokken, moesten we noodgedwongen op zoek naar een nieuwe plek voor onze barak. Met nog een verhuis tussendoor duurde het uiteindelijk tot 2009 vooraleer we een eigen stuk grond kochten en begonnen met de bouw van de moderne frituur van onze dromen.
"Het assortiment van Pauwels wordt zeer gesmaakt door onze klanten, in die mate zelfs dat van merk veranderen me niet in dank afgenomen zou worden door mijn klanten."