De andere finalisten van de Beste Frituur van Vlaanderen

De andere finalisten van de beste frituur van Vlaanderen

In een smakelijke zoektocht naar de Beste Frituur van Vlaanderen hebben frituurliefhebbers massaal hun stem uitgebracht. De spanning bereikte een hoogtepunt toen de provinciewinnaars werden bekendgemaakt. Na een grondige beoordeling van de vijf finalisten door een deskundige jury, werd frituur De Halte in Vlaams-Brabant gekroond tot de ultieme winnaar. Maar, we zien de andere vier provinciewinnaars natuurlijk ook niet over het hoofd. Hieronder kan je een gedetailleerd verslag terugvinden van de culinaire hoogstandjes en heerlijke ervaringen bij de andere finalisten.

Frittie Nijlen Antwerpen

BESTE FRITUUR VAN ANTWERPEN

In de hartverwarmende wereld van gefrituurde lekkernijen heeft Frituur Frittie in Nijlen zich weten te onderscheiden als de absolute koning van Provincie Antwerpen. Met een indrukwekkende score van 25/30 heeft dit culinaire meesterwerk de harten van frituurliefhebbers veroverd en de smaakpapillen van de jury betoverd. Stap binnen in de knusse sfeer van Frittie en ontdek het geheim achter hun krokante meesterschap, dat hen naar de top van de provinciale frituurladder heeft geleid. Laat je verleiden door de onweerstaanbare aroma's en de perfect gebakken frietjes die Frituur Frittie tot een ware parel van Antwerpen maken.

KLEINE FRIET MET VERSE TARTAAR

4/5

"Hier zweren ze bij ossenvet dat zo bewerkt is dat het niet op de maag ligt. Oerdegelijke friet, mooi gebakken."

STOOFVLEES

3/5

"De klant heeft altijd gelijk en in stoofvlees hoeft geen bier of wijn te zitten, maar dit stoofvlees is veel te weinig gekruid. Als ze dit op punt krijgen, doen ze volgend jaar mee voor de hoofdprijs."

LUXE BACON BURGER CHEESE

4,5/5

"Een hamburger van vers varkensvlees en spek met cheddar kaas, dressing, smokey barbecuesaus, rucola, tomaat, rode ui en courgette. Dit benadert de perfectie. Voor de liefhebbers van pikant is de luxe spicy burger aan te bevelen."

SPECIALITEIT VERSE CERVELA

4/5

"Simpel, maar zalig zacht en perfect gekruid. Klein, maar fijn. De vlindersaté met extra dun gesneden vlees mag er trouwens ook zijn."

VEGETARISCHE ASPERGEKROKET

5/5

"Als dit in het Frites Atelier van Sergio Herman lag, zou niemand verbaasd zijn. De beste vegetarische snack van de vijf."

SFEER EN GEZELLIGHEID

4,5/5

"Aanschuiven is hier nooit saai, want bij Steven en Nathalie valt altijd iets te beleven. Aan dit drukke kruispunt druipt de kerstsfeer volop van de muren. oergezellig."

Frituur At Home Genk

BESTE FRITUUR VAN LIMBURG

In het sfeervolle Genk, heeft frituur At Home zich gekroond tot de trotse winnaar van Provincie Limburg, en dat met een schitterende score van 25/30. Deze culinaire oase heeft niet alleen de fijnproevers verleid met hun gouden snacks en knapperige frietjes, maar heeft ook de aandacht van de jury gevangen. At Home in Genk is niet zomaar een frituur; het is een reis naar het hart van Limburgs frituurgeluk. Laat je onderdompelen in de warmte van deze smakelijke triomf en ontdek hoe At Home de perfecte balans heeft gevonden tussen traditie en vernieuwing in het betoverende landschap van gefrituurde verrukkingen.

KLEINE FRIET MET TARTAAR

4/5

"Ook hier ontgoochelen onze goudgele vriendjes nooit. Zeer krokant, lekker mals, pure kwaliteit"

STOOFVLEES

4,5/5

"In Limburg houden ze van zoet, zoveel is duidelijk. Deze saus bevat dan ook siroop en suiker. Zoet, maar niet te zoet. En dat malse vlees is zalig."

HOME BURGER

4/5

"Hapt lekker weg, deze gegrilde rundsburger met spek, kaas, rode ajuin en hamburgersaus."

SPECIALITEIT FRIETJE PULLED CHICKEN

4/5

"Een schijnbaar onmogelijk huwelijk van frieten, pulled chicken, kaassaus, barbecuesaus, ui en jalapeno. En toch blijf je ervan eten. Goed gevonden."

VEGETARISCHE BURGER

4/5

"Ook deze burger met een mals schijfje, alle groenten, kaas en Cocktailsaus mag er zijn. De vegetariër zal zich niet bedrogen voelen."

SFEER EN GEZELLIGHEID

4,5/5

"Niemand ontvangt zijn klanten hartelijker dan Claudio en Nathalie. En dat interieur met een vleugje berghut blijft oergezellig. Alsof je in hun woonkamer zit."

Frituur Papas Lochristi

BESTE FRITUUR VAN OOST-VLAANDEREN

Temidden van de weidse landschappen van Oost-Vlaanderen heeft Frituur Papas in Lochristi zich ontpopt als de onbetwiste kampioen met een indrukwekkende score van 24/30. Deze culinaire schat heeft niet alleen de harten van de frituurliefhebbers veroverd, maar heeft ook de veeleisende jury weten te bekoren. Stap binnen in de geurige ambiance van Papas en laat je meeslepen door de onweerstaanbare smaken die deze frituur tot een waar juweel van Oost-Vlaanderen maken. Ontdek het vakmanschap achter de perfect gebakken frietjes en proef de smaakvolle triomf die Papas naar de top van de provinciale frituurwereld heeft gebracht.

KLEINE FRIET MET TARTAAR

4/5

"Mooie kleur, goeie beet, malse binnenkant. Honderd procent plantaardig gebakken. Dat betekent iets lichter verteerbaar, maar ook iets minder smaak. De Tartaar is iets zuurder, maar blijft lekker."

STOOFVLEES

4/5

"Grote stukken vlees, maar opvallend mals. Dikke saus op basis van tafelbier, mits een beter bier kan dat nog een niveautje hoger."

PAPAS BURGER

4,5/5

"Breydelham die op de bakplaat heeft geschroeid, met een zalige Toscaanse saus, tomaat en sla, keurig gestapeld tussen een perfect gebakken wit broodje. Dit is burger uit het boekje."

VEGETARISCHE BURGER

4/5

"Een burger van broccoli en quinoa, dat is durven. Zeer licht en zeer smaakvol, maar er ontbreekt saus. Misschien Dallas saus, zoals jurylid Eddy suggereert?"

SPECIALITEIT PAPAS BAKJE

3,5/5

"Frieten met stoofvleessaus, Toscaanse saus, gedroogde uitjes, satékruiden en stukjes Breydelham: deze caloriebom gaat er vlot in, maar het is wel erg veel bijeen. Mist een zuurtje."

SFEER EN GEZELLIGHEID

4/5

"Een riante eetruimte, op niveau van brasserie. Met een terras en een speeltuin. Deze frituur is zeven op zven open, trouwens. Hulde!"

't Brochetje Izegem

BESTE FRITUUR VAN WEST-VLAANDEREN

In het schilderachtige Izegem, West-Vlaanderen, heeft 't Brochetje zich gekroond tot de belichaming van frituurkunst met een bewonderenswaardige score van 23/30. Deze culinaire parel heeft niet alleen de smaakpapillen van frituurliefhebbers veroverd, maar ook de lof van de jury verdiend. Betreed de gezellige wereld van 't Brochetje en laat je verleiden door de meesterlijke bereiding van frietjes die perfectie benadert. Ontdek de geheime sauzen, knapperige hapjes en de unieke sfeer die 't Brochetje tot de winnaar van West-Vlaanderen maken. Een ode aan frituurgenot in de prachtige setting van deze Vlaamse provincie.

KLEINE FRIET MET TARTAAR

5/5

"De lekkerste frieten van alle finalisten met dank aan de bintjes die zwemmen in plantaardig en dierlijk vet. De kraakverse tartaar is zo goed dat de tafel er stil van wordt."

STOOFVLEES

4,5/5

"Op basis van rode wijn, niet van bier en daardoor intens van smaak. Mals en stevig tegelijk. Niet voor zoetebekken, wel voor fijnproevers."

PATATTEKOPBURGER

3/5

"Een hamburger van varkensvlees op een wit broodje met een schel kaas, Hannibalsaus, sla en tomaat. Is de jury meer fan van kalf of rund? De burger mist punch. Het broodje had langer mogen bruinen."

VEGETARISCHE BURGER

3,5/5

"Een vleesvervanger die zonder blozen naast een gewone hamburger kan staan, blijft een rariteit. Deze burger smaakt vooral lekker dankzij de fantastische zelfgemaakte barbecuesaus."

SPECIALITEIT: CHICKEN FRIET ROYAL

3/5

"Frieten overgoten met vol-au-vent, begrensd door twee kippenboutjes. De balletjes bewijzen dat de vol-au-vent ver is, maar die mist kruiding."

SFEER EN GEZELLIGHEID

4/5

"Een dagelijkse krant, wifi, een terras, een tv met voetbal: hier wordt de klant verwend. En hier bestel je niet één, niet twee, niet drie, maar vier zelfgemaakte sauzen, stuk voor stuk even lekker."