De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

In juni van dit jaar werd frituur en broodjeszaak Faluche voor het eerst uitgeroepen tot de Beste Frituur van Brugge. Een bekroning voor de mooie weg die uitbaters Hans en Sofie afgelegd hebben gedurende 8 jaar én ook meteen de bevestiging dat het ondernemersduo goede smaak heeft…

Faluche

Hans werd opgeleid als bakker, terwijl zijn vrouw Sofie aan een carrière timmerde in de immobiliënindustrie. Ze klopten beiden lange dagen, maar haalden nooit de ultieme voldoening uit de vele inspanningen. Daar kwam verandering in toen ze in 2009 besloten hun carrière over een andere boeg te gooien.

“Met mijn interesse in snelrestauratie en de administratieve ervaring van Sofie als belangrijkste troeven, besloten we om een kleine frituur te gaan uitbaten in Roeselare”, zegt Hans. “Het duurde amper drie jaar voordat we op zoek gingen naar een groter pand met meer mogelijkheden. Zo zijn we hier in Sint-Kruis beland, net buiten de Brugse stadsrand, waar we in 2012 onze droomzaak hebben opgericht: Faluche. Met die naam maken we een subtiele verwijzing naar onze bakkersachtergrond, want faluche is een typisch Frans broodje waarmee we ook onze burgers bereiden.”

Hans en Sofie hebben in hun zaak plaats voor 84 personen en schotelen hun klanten een ruime menukaart voor. “Onze klanten kunnen kiezen uit verschillende frietcombinaties, verse hamburgers tussen het faluche-broodje, meer dan 40 verschillende belegde broodjes, pasta’s, salades en ook enkele warme gerechten”, zegt Hans. “Dat bieden we 7 dagen op 7 aan, waarvan we zelf nog 4 dagen mee in de zaak staan. Op de andere dagen zorgt onze zoon, samen met een groot team van fulltimers en flexiwerkers, er voor dat de boel blijft draaien. De prijs van Beste Frituur in Brugge eerder dit jaar zien we dan ook als een collectieve beloning voor het harde werk van ons allemaal.”

De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

Smaak en uitstraling

Waar het succes van Faluche gegroeid is in de afgelopen jaren, is de keuze van Hans en Sofie voor Pauwels Sauzen al vanaf het prille begin een groot succes. Hans kiest namelijk al 10 jaar voor Pauwels sauzen en heeft dat zich nog geen moment beklaagd.

“Als ondernemer in snelrestauratie ben ik, naast de intrinsieke kwaliteit van de producten, ook nog gevoelig aan een aantal andere principes”, zegt Hans. “Één daarvan is dat onze klanten niet alleen met de mond eten, maar ook met de ogen. Een open keuken als die van een frituur of broodjeszaak hoort dan ook altijd netjes en hygiënisch te zijn. Wat de sauzen betreft, slaag ik dankzij de Bag-in-Box van Pauwels Sauzen moeiteloos in dat opzet. Pepersaus, Looksaus, Américaine Traiteur, Frietsaus, Andalouse, Cocktail, Samurai, de hamburgersauzen,… voor nagenoeg het volledige gamma speciaalsauzen heb ik gekozen voor de BIBs van Pauwels. Uitzonderingen op de regel zijn hier de Mayonaise, Ketchup en Curryketchup. Aangezien deze sauzen garant staan voor het grootste verbruik hanteer ik hiervoor de 10L emmers met de handige hevelpomp.”

Een tweede principe dat voor Hans van groot belang is, is de uniformiteit in zijn assortiment. “Ik heb niet graag een kakafonie van merken en verpakkingen in mijn aanbod”, zegt Hans. “Met Pauwels Sauzen heb ik voldoende aan één merk die me alle mogelijk smaken kan aanbieden. Van de mayonaise op de friet tot de martinosaus op onze broodjes. Zelf ons oranje frituurvet komt van bij Pauwels. Bovendien zijn de etiketten kleurrijk, modern en speels. Dat zorgt in onze open keuken voor extra kleur.”

De Beste Frituur van Brugge 2020 kiest voor Pauwels Sauzen

Investeren in digitale frietjes

Dat Faluche werd gekroond tot de Beste Frituur van Brugge hebben Hans en Sofie ook voor een stuk te danken aan hun investering in online bestellingen en take away. “Dat hadden we net voor de coronacrisis begon al in gang gezet, maar de situatie dwong ons om meteen vol de kaart van take away en delivery te trekken”, zegt Hans. “Het werd echter een gigantisch succes, in die mate zelfs dat we nu zelfs een grotere omzet draaien dan vroeger.”

Hans en Sofie gingen zelfs over tot de aankoop van maar liefst 6 wagens waarmee het team de bestellingen tot bij de klanten brengt. “Het is een dure investering geweest, maar we geloven dat ook in de snelrestauratie de trend voor take away en delivery gezet is. Pauwels denkt ook op dat gebied mee en voorziet ons van handige portion cups waardoor we onze sauzen mooi kunnen verpakken voor de klant. We mikken er natuurlijk wel op om na de coronacrisis onze 84 zitplaatsen weer gevuld te krijgen, maar de toevoeging van het online frituren willen we ook zeker niet onbenut laten. En zo te zien weten onze klanten het wel te appreciëren om hun favoriete Pauwels saus in de eigen huiskamer te nuttigen ook!”