
Loaded fries & hamburgers
Rond de jaarwisseling schreven we al over Loaded Fries, de creatieve frietcombinaties die bestempeld worden als dé foodtrend van 2021. Een tweede foodtrend die in 2020 al duidelijk werd en ongetwijfeld in 2021 een vervolg krijgt, zijn de kwaliteitshamburgers ‘van het huis’ of gourmet burgers. Terug van eigenlijk nooit echt weggeweest, zeg maar. Hamburgers werden namelijk al meermaals afgeschreven als food trend. Toch hebben zich al even vaak opnieuw uitgevonden. Dat zelfs het wereldberoemde restaurant Noma uit Kopenhagen zich tijdens de coronacrisis omschoolde tot takeaway burgerbar zegt iets over de status die de hamburger ondertussen verworven heeft.
De huidige heropflakkering van de hamburger komt er vooral als gevolg van de huidige coronacrisis. Menig ondernemer heeft in takeaway namelijk een reddingsboei gevonden om toch inkomsten te blijven genereren. Dat hamburgers uitermate geschikt zijn voor takeaway, de bereidingswijze relatief eenvoudig is en de winstmarge ervan toch boven het gemiddelde ligt, werkt de hernieuwde populariteit alleen nog maar méér in de hand. Extra troef: de mogelijkheden voor gecombineerde verkoop met bijgerechten als friet, sweet potatoes of mozzarella fries maken van hamburgers een winnaar op elk takeaway-menu.