
Exotische snacks
Snacks als kebabschotels, köfte, pita, kapsalons, broodjes shoarma, etc. zijn al lange tijd gevestigde waarden in de Belgische foodservicemarkt. Meer zelfs: de snackbars met een exotisch aanbod doen het over het algemeen zelfs nog relatief goed tijdens de huidige gezondheidscrisis. Dat kan alleszins toch geconcludeerd worden uit de verschillende prognoses en rapporten over de horeca die de afgelopen maanden gepubliceerd werden.
Van alle foodservicekanalen zijn het namelijk toch vooral die pita-, kebab- en shoarmabars die wellicht het minste schade geleden hebben door de huidige gezondheidscrisis tot dusver. Dat heeft dit segment mogelijk te danken aan het feit dat het altijd al sterke takeaway-fundamenten heeft gehad, waardoor er van een overgangsperiode in het begin van de crisis geen sprake was.
Als gevolg van die tendens schreven we in een vorige blogpost al over de herontdekking van onze traditionele Mammouth-saus.Die saus werd ooit gelanceerd als pure frikandelsaus, maar wordt vandaag alsmaar populairder als topping van die exotische schotels. Een saus die echter nog vaker gebruikt wordt om exotische snacks mee af te werken, is onze Hot Mammouth.