Hot Mammouth - de ideale topping voor exotische snacks

Hot Mammouth: de ideale topping voor exotische snacks

Wat Tartaar, Andalouse of Mammouth is voor een typisch Belgisch pakje friet, is onze Hot Mammouth voor de meeste pita’s, kebabs, kapsalons en andere exotische snacks in België: als uitbater van een snackbar moet je deze speciaalsaus gewoon in huis hebben.

Hot Mammouth - de ideale topping voor exotische snacks

Exotische snacks

Snacks als kebabschotels, köfte, pita, kapsalons, broodjes shoarma, etc. zijn al lange tijd gevestigde waarden in de Belgische foodservicemarkt. Meer zelfs: de snackbars met een exotisch aanbod doen het over het algemeen zelfs nog relatief goed tijdens de huidige gezondheidscrisis. Dat kan alleszins toch geconcludeerd worden uit de verschillende prognoses en rapporten over de horeca die de afgelopen maanden gepubliceerd werden.

Van alle foodservicekanalen zijn het namelijk toch vooral die pita-, kebab- en shoarmabars die wellicht het minste schade geleden hebben door de huidige gezondheidscrisis tot dusver. Dat heeft dit segment mogelijk te danken aan het feit dat het altijd al sterke takeaway-fundamenten heeft gehad, waardoor er van een overgangsperiode in het begin van de crisis geen sprake was.

Als gevolg van die tendens schreven we in een vorige blogpost al over de herontdekking van onze traditionele Mammouth-saus.Die saus werd ooit gelanceerd als pure frikandelsaus, maar wordt vandaag alsmaar populairder als topping van die exotische schotels. Een saus die echter nog vaker gebruikt wordt om exotische snacks mee af te werken, is onze Hot Mammouth.

Hot Mammouth - de ideale topping voor exotische snacks

Algérienne

Hot Mammouth, voor insiders ook bekend als de Sauce Algérienne, is een variant van de klassieke Mammouth. Het is dan ook geen verrassing dat in beide recepturen heel wat dezelfde ingrediënten naar voor komen. Denk aan tomatenpuree, uitjes, gele kerrie, paprika, suiker, …

Waar de klassieke Mammouth echter een milde saus is, heeft Hot Mammouth juist een zeer uitgesproken smaak. Intens pikant, zelfs. Zo is het enerzijds vooral de uiensmaak die sterk naar voor komt met achtereenvolgens knapperige stukjes ui, uiensapconcentraat en uienpoeder in het recept. Anderzijds komt de “Hot” in Hot Mammouth er na toevoeging van chilipoeder. Daarmee behaalt Hot Mammouth zelfs de maximale score van 3 op 3 pepertjes in onze Hot Scale. Daarmee is deze saus even pikant als onze Samurai en Harissa.

Dat deze saus gemakkelijk de weg gevonden heeft naar de exotische snackbars, is dan ook geen verrassing. Het vaste cliënteel van dit segment eet over het algemeen toch graag wat pittiger. Met Hot Mammouth beschik je als uitbater dan ook over een ideale smaakmaker!