Het wordt de komende dagen weer wat warmer in ons land. Tot 35°c als we de weerberichten mogen geloven! De vraag stelt zich dan ook hoe goed onze sauzen tegen de hitte kunnen. Met andere woorden: kunnen de sauzen van Pauwels opgewarmd worden voor gebruik of niet? Het antwoord is eenvoudig.
Het assortiment sauzen van Pauwels bestaat voor 95% uit koude sauzen. Wel…uit 97,83% om precies te zijn, want 45 van de 46 smaken in het assortiment zijn gemaakt om koud te serveren én te consumeren. Voor het overgrote deel van onze sauzen geldt dan ook het advies om ze niet op te warmen.
We vertrouwen onze klanten er uiteraard op dat ze onze mayonaises, Tartaar de Luxe of Brazil niet op het vuur zullen zetten. Voor sauzen als Pepersaus of Curry ligt dat soms anders. Voor deze sauzen zijn er namelijk ook warme varianten op de markt, waardoor soms verwarring kan ontstaan. Indien u onze Pepersaus, Curry of Barbecue echter wél zou opwarmen, zal u merken dat de samenstelling van de sauzen verandert en er olie afgescheiden wordt. Het resultaat is in dat geval een minder aangename gebruikservaring, waarvoor wij niet garant staan.
Kan ik de sauzen van Pauwels dus opwarmen? “Nee”, luidt het antwoord. Al geldt er op die regel welgeteld één uitzondering: Béarnaise. Deze saus werd pas afgelopen voorjaar gelanceerd en was één van de belangrijkste nieuwigheden in ons gamma. De reden? Onze Béarnaise is de eerste saus van Pauwels die zowel koud als warm geserveerd kan worden. Daardoor is deze saus geschikt bij zowel burgers, wraps, frietjes en verschillende (gefrituurde) snacks als in een brasseriekeuken waar steak of gebakken zalm geserveerd wordt.
“Uiteraard weten we dat koks hun Béarnaise liefst zelf maken. Zo hoort het ook in de restaurantkeuken”, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren.”Desalniettemin is het in sommige zaken gewoon niet opportuun om Béarnaise à la minute te maken. Met de Béarnaise van Pauwels hebben die koks wiens prioriteiten anders liggen voortaan toch de mogelijkheid om op gebruiksvriendelijke manier een kwalitatieve en smaakvolle Béarnaise te serveren aan hun klanten.”