Pauwels aan het woord bij het VOKA charter duurzaam ondernemen

Pauwels aan het woord bij het VOKA charter duurzaam ondernemen

Met trots hebben we deze maand deelgenomen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen in Duurzaam Doedis en delen we enthousiast hoe wij duurzaamheid in de praktijk brengen.

Onze recente initiatieven tonen aan dat duurzaamheid en efficiëntie hand in hand gaan. Door slimme aanpassingen hebben we niet alleen ons eigeelverlies met 4,5% verminderd, maar ook 37 ton eigeel per jaar gered. Berekeningen toonden aan dat 9,2% van het verbruikte eigeel verloren ging. Onder leiding van procesingenieur Jens Coenen hebben we een project opgezet dat verschillende verbeteringen in het productieproces heeft doorgevoerd. Ludo Goossens, SHE-manager bij Pauwels Sauzen, benadrukte niet alleen het milieuvriendelijke aspect van deze inspanningen, maar ook het financiële voordeel. Het redden van eigeel heeft niet alleen een positieve impact op het milieu, maar resulteert ook in aanzienlijke kostenbesparingen.

Naast het verminderen van eigeelverlies heeft onze CIP-installatie voor het reinigen van productielijnen het water- en energieverbruik jaarlijks met ongeveer 5.000 kubieke meter verminderd. Daarnaast zijn we overgestapt op duurzamere verpakkingsmaterialen, wat heeft geleid tot een reductie van 25 ton plastic.

Tot slot hebben we geïnvesteerd in laadpalen op ons bedrijfsterrein. Deze investering benadrukt ons streven naar duurzaam transport. Met deze laadpalen faciliteren we het opladen van onze elektrische bedrijfswagens, waardoor we niet alleen een milieuvriendelijkere transportoptie omarmen, maar ook bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Pauwels aan het woord bij het VOKA charter duurzaam ondernemen

Toekomstplannen

Duurzaamheid is een gedeelde missie bij Pauwels Sauzen en het begint bij onze toegewijde medewerkers. Hun actieve betrokkenheid en de voortdurende communicatie via verschillende platforms zorgen ervoor dat de duurzame gedachte constant leeft binnen het bedrijf. We blijven streven naar duurzaamheid met plannen voor uitbreiding van BREEAM-gecertificeerde faciliteiten en onderzoek naar waterhergebruik.

We kijken ook naar samenwerkingen met scholen voor het aanbieden van stageplaatsen en het verkennen van nieuwe maatschappelijke initiatieven. Deze initiatieven benadrukken ons voortdurende engagement voor duurzaamheid met een positieve impact op zowel onze lokale gemeenschap als de bredere samenleving. Samen streven we naar een duurzamere en groenere toekomst.