
Zwarte peper(-saus)
Peper heeft zijn pittige, hete karakter te danken aan de stof piperine. Deze stof komt voornamelijk voor in de zwarte peperbessen. Deze zwarte soort is ook de belangrijkste bouwsteen waarop de Pepersaus van Pauwels is gemaakt.
Wie de ingrediënten op het etiket van onze Pepersaus bekijkt, ziet een vermelding van 1,3% zwarte peper. Dat omvat een combinatie van zowel gebroken zwarte peperbolletjes als fijngemalen poeder. In combinatie met de worcestersaus in het recept geeft dit een heerlijk pittige, romige en kruidige smaak. Het geheel wordt door onze collega’s van Productontwikkeling ingeschaald op onze Hot Scale als ‘Licht Pikant’. Daarmee prijkt op het etiket één pepertje. Let wel: de Pepersaus van Pauwels is een koude saus en mag dus niet rechtstreeks opgewarmd worden. Meer informatie over welke sauzen wél of niet opgewarmd mogen worden, ontdekt u in dit artikel.
Zoals voor veel speciaalsauzen in het assortiment van Pauwels, is ook de Pepersaus beschikbaar in verpakkingen voor klein-, medium en grootverbruik: tubes van 1 liter, PET bokalen van 3 liter en Bag-in-Box van 2x 5 liter.