
Van het veld naar de tafel
Het tomatenconcentraat dat we bij Pauwels gebruiken in onze sauzen, is voornamelijk afkomstig uit Portugal, Spanje, Italië en Griekenland. Deze landen hebben een warm en zonnig klimaat waardoor de tomaten mooi rood en van uitstekende kwaliteit zijn. Dat zorgt ervoor dat onze saus een mooie kleur krijgt.
Hoe onze tomatenpuree in de saus en uiteindelijk op ons bord terechtkomt dat legt Eric graag verder uit. “Tijdens de oogst die plaatsvindt van juli tot eind september contracteren we ons volume en dat is goed voor ongeveer 3000 ton concentraat op jaarbasis. Het concentraat wordt in vaten van 200 liter of in bib van 20kg geleverd bij Pauwels, waarna we het in onze fabrieken verder verwerkten tot onze sauzen. De tomaten die verwerkt worden tot tomatenconcentraat zijn niet hetzelfde als degene die je in de winkel tegenkomt. Deze tomaten bevatten namelijk meer vruchtvlees en minder water, zodat er minder energie gebruikt moet worden om concentraat te produceren.”