Een lekkere hutsepot op grootmoeders wijze, een verse mok kippensoep, gebakken spruitjes met spek of cheesy racletten. Loopt het water je al in de mond? Dan hou je van stevige winterkost en ben je tuk op (hart)verwarmende gerechten! Ook bij Pauwels Sauzen zijn we erop voorzien om onze klanten met kruidige sauzen door de koudste wintermaanden te loodsen. Één van de heetste sauzen in het assortiment is onze Samuraï. Precies omdat deze saus ons in een mum van tijd weet op te warmen, richten wij onze blik in aanloop naar de winter op deze krachtige smaakmaker!
De vurige smaak van rode pepers Samurai van Pauwels Sauzen in 1 liter tubeGenieten van een lekkere Samuraï kan het hele jaar door. “Toch zien we vooral in de koude wintermaanden de vraag naar dit populair product toenemen”, aldus Joeri Vandermeeren, Sales Manager Foodservice. “De reden zit ‘m voor een stuk in het kruidige receptuur van deze saus. Samuraï is namelijk een koude saus op basis van tomatenpuree en rode chilipepers. Deze pepers schudden de smaakpapillen goed wakker en hebben letterlijk een opwarmend effect. De lichaamstemperatuur gaat er namelijk door stijgen en dat is welgekomen in de koude wintermaanden. Boven worden de rode stukjes chilipeper in deze saus nog aangesterkt met chili-extract en chilipoeder voor een langdurige en diepe smaakbeleving”.
Om de juiste dosering van de pikante chili in elke productie te optimaliseren, heeft Pauwels Sauzen de afgelopen decennia een belangrijke evolutie doorgemaakt. Hoofd Productontwikkeling Wendy Iwens licht toe: “Samuraï is een bereiding met een solide basis van mayonaise in combinatie met sambal. Sambal is dan weer een bereiding van rode pepers, zout en (een beetje) suiker. Toen we meer dan 15 jaar geleden Samuraï gingen produceren, kochten we sambal als volwaardig ingrediënt aan. De sambal (stroom 1) werd nadien gemengd met een basis van mayonaise (stroom 2). Over het laatste decennium heen hebben we sambal zodanig ontleed zodat we nu onze eigen sambal maken. Op die manier bepalen we vandaag onze eigen dosering pepers . Zo zetten we een unieke smaak in de markt. Bovendien bestaat de productie vandaag niet uit twee, maar slechts uit één flow. Hierdoor is de mix van kruiden geïntegreerd in de bereiding van het eindproduct Samuraï en daardoor is de dosering sambal per product ook steeds consistent.”
Exotisch, maar toch Belgisch Ondanks de Oosterse benaming en het feit dat de mix van exotisch pepers het kenmerkende ingrediënt is in Samuraï, is deze saus op en top Belgisch. Het is dan ook geen verrassing dat deze saus perfect gecombineerd wordt met typisch Belgische gerechten en snacks. Zo is Samurai populair bij frietjes en gefrituurde snacks of brochettes, maar is het ook een uitstekende begeleider van diverse broodjes met kip. Gebruik de Samurai saus in dit laatste geval om de broodjes te smeren en top ze daarna extra af voor een optimale smaakbeleving.
Samurai in alle populaire verpakkingen Op en top Belgisch, populair in heel het land en perfect te serveren bij heel wat gerechten en snacks. Het is dan ook logisch dat de Samurai van Pauwels Sauzen beschikbaar is in alle populaire verpakkingen: de tubes van 1 liter, de PET potten van 3 liter, het Bag-in-Box systeem van (2x) 5 liter en de 10 liter emmers.