
Knapperig of fluweelzacht
Dat ieder zijn eigen favoriete tartaarsaus heeft, is een gegeven. Daarom ook dat we bij Pauwels twee verschillende varianten hebben ontwikkeld: Tartaar de Luxe en Tartaar Traiteur.
Onze Tartaar Traiteur wordt bereid met fijn gesnipperde ui en een kruidenmengeling van peterselie, gemalen kervel en paprika-extract. De combinatie van 48% koolzaadolie en 4% scharreleigeel zorgt daarenboven voor een licht mondgevoel. Tartaar Traiteur wordt daarnaast gekenmerkt door een gladde structuur. Wie liever een groffere en vastere tartaarsaus heeft – eentje op op grootmoeders wijze zeg maar – kan gebruik maken van onze Tartaar de Luxe. Kenmerkend aan deze tartaarsaus zijn de grotere stukjes ui (9%) die voor de groffere structuur en extra bite zorgen. Deze tartaarsaus wordt bovendien bereid met bieslook en peterselie. Vergeleken met de Tartaar Traiteur dragen ook de hogere percentages koolzaadolie (60%) en scharreleigel (5,3%) bij tot de vastere structuur en een voller mondgevoel.
Zowel de Tartaar Traiteur als de Tartaar de Luxe worden voornamelijk geserveerd bij gerechten met gebakken vis, koude vis en gefrituurde snacks. Een echte Britse ‘fish & chips’ met grote schep tartaar, iconischer wordt het niet! Daarnaast worden tegenwoordig ook de combinaties met rundsvlees, gevolgte, hamburgers, visburgers of vegaburgers steeds populairder.