Tijd voor die winterse suggesties met truffelmayonaise!

Tijd voor die winterse suggesties met truffelmayonaise!

Mayonaise is nog steeds de belangrijkste koude saus in foodservice. Toch worden ook ‘gepimpte’ mayonaises alsmaar belangrijker in onze keuken. Creatieve koks en ondernemers zijn namelijk steeds vaker op zoek naar slimme manieren om hun cliënteel te blijven verrassen met nieuwe combinaties en leuke suggesties. Tijd voor die winterse suggesties met truffelmayonaise!

Mayonaise pimpen

Ondanks het stijgende aantal speciaalsauzen op de markt blijft Mayonaise nog steeds de belangrijkste koude saus voor iedere ondernemer in foodservice. Toch doet u er als ondernemer in foodservice tegenwoordig ook goed aan om naast de klassieke versie ook een gepimpte mayonaise in huis te halen om zodoende uw klanten te blijven verrassen.

Een klassieke mayonaise pimpen gebeurt tegenwoordig op een veelvoud aan manieren. Met wasabi, bieslook, basilicum, chili, avocado, mosterd, pesto of ansjovis… Op de hedendaagse markt zijn veel gepimpte mayonaises beschikbaar. Zo ook in het aanbod van Pauwels: Jalapeño Mayonaise en Truffel Mayonaise. Waar die eerste variant omwille van de Zuiderse ingrediënten vooral in de zomer floreert, breekt het hoogseizoen van onze Truffel Mayonaise pas in het najaar aan. De truffel wordt namelijk bestempeld als een typisch winterproduct. Toch valt dat te nuanceren, want elk seizoen brengt namelijk zijn eigen truffel voort. Desalniettemin is de wintertruffel de meest bekende variant. Daardoor zullen er vooral de komende maanden meer suggesties zijn met deze bijzondere delicatesse in de hoofdrol.

Tijd voor die winterse suggesties met truffelmayonaise!

Truffelmayonaise

Dat een mayonaise tegenwoordig bewerkt wordt met wasabi, pesto, jalapeño pepers of truffels is voor insiders van de foodservice industry allerminst een verrassing. Eigenaars van restaurants, brasserieën, snacksbars, frituren of foodtrucks staan namelijk anno 2019 voor de uitdaging om hun klanten te blijven verrassen met leuke suggesties en nieuwe combinaties. U weet wel: gerechten waar u voor terugkomt, en daar speelt een bijzondere saus natuurlijk een belangrijke rol in.

Ondanks het exclusievere karakter van truffels, is onze Truffel Mayonaise geschikt voor iedere keuken. Dat bewijst een rondvraag bij ons eigen cliënteel in snacking. “Zo zien we bijvoorbeeld dat onze creatievere klanten Truffel Mayonaise gebruiken om een leuke, feestelijkere touche te geven aan een croque monsieur, een broodje carpaccio en een beefburger met bijvoorbeeld wat rucola en bacon“, zegt Sales Manager Joeri Vandermeeren. “Ook in de brasseriekeuken worden gerechten als een caesar salad, lamskoteletjes en een rundsteak op dezelfde manier in een handomdraai in een nieuw, winters jasje gestoken. Zélfs in de lokale frituren heeft Truffel Mayonaise een plek. Een broodje (kip-)kroket met Truffel Mayonaise is namelijk buitengewoon lekker én een ideale suggestie tijdens de koude maanden. Ook een luxevariant op een gewoon frietje hebben we al gezien: de Friet Deluxe met rode ui, peterselie, geraspte parmezaan en een toefje Truffel Mayonaise. Winterse creativiteit troef!”