Neem contact op

Neem eerst even een kijkje in onze veelgestelde vragen onderaan, wellicht vind je daar meteen een antwoord op je vraag.

Vind je het antwoord niet? Overweeg je een verkooppunt te worden? Of wil je een afspraak maken met ons commercieel team om te bespreken wat Pauwels Sauzen voor jouw zaak kan betekenen? Vul dan onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

VERTEGENWOORDIGERS

Voor vragen staan we altijd klaar met een contactpersoon uit jouw eigen regio. Deze persoon is bekend met de lokale markt en begrijpt precies wat je nodig hebt. Aarzel dus niet om direct contact op te nemen met jouw persoonlijk aanspreekpunt.

INSIDE SALES

Naast een sterk team op de baan, kan je ook rekenen op een solide commerciële binnendienst én een sterk team inzake Marketing & Communicatie bij Pauwels Sauzen. Ons team staat vanuit ons kantoor in Oelegem (Ranst, Antwerpen) elke dag opnieuw klaar om je te ondersteunen bij je bestellingen én de on-/offline visibiliteit van je zaak.

Je kan hen steeds bereiken op het nummer +32 (0)3 475 40 75 of via [email protected].

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen. Geen antwoord gevonden? Vul dan ons contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Pauwels sauzen zijn verkrijgbaar in allerlei verpakkingen. Zowel voor basisproducten als mayonaise en ketchup als voor specialiteiten hebben wij een uitgebreid gamma aan doseersystemen op maat van jouw zaak én klanten. Volgende verpakkingen (gerangschikt van klein naar groot) zijn beschikbaar bij je groothandel:

  • 20 ml: een stick die makkelijk en overal inzetbaar is die telkens per 200 stuks verpakt worden in een handige displaydoos met opening.
  • 35 ml: een cup die makkelijk en overal inzetbaar is.
  • 500 ml: een handige tube om op tafel te serveren.
  • 1 liter: een tube/knijpfles om snel en eenvoudig kleine hoeveelheden uit de hand te serveren. Deze verpakking is beschikbaar voor nagenoeg alle smaken in ons assortiment.
  • 3 liter: een PET pot, ideaal voor de gangbare smaken in jouw zaak waarvan je bovengemiddeld serveert. Mogelijkheid tot aanvulling door pompsysteem.
  • 5 liter: een duo Bag-in-Box navulbaar systeem (2x 5l) waarbij je de box én de pomp gratis ter beschikking krijgt. De ideale dosering voor een snelle bediening.
  • 7,5 liter: onze speciale sausmaster, enkel beschikbaar voor Andalouse, Ketchup, Curryketchup en Mayonaise.
  • 10 liter: dé dosering voor de grootverbruiker, aangeboden in emmers met aanvulling door pompsysteem.

We adviseren alle koude sauzen na opening koel te bewaren en binnen de maand te verbruiken. Op alle verpakkingen kan je de houdbaarheidsdatum terugvinden.

Deze houdbaarheidsdatum valt onder de noemer ‘Ten minste Houdbaar Tot‘ of ‘THT’. Dat betekent dat Pauwels Sauzen als fabrikant garandeert dat de voedingsmiddelen veilig en van onberispelijke kwaliteit zijn tot op de aangegeven datum. Na deze datum kunnen de producten nog geconsumeerd worden op voorwaarde dat ze in goede omstandigheden bewaard werden en dat de verpakking niet beschadigd is. Bekijk dus steeds goed de verpakking (geen beschadiging, goed gesloten,…).

Onze Pauwels sauzen zijn beschikbaar voor zowel professionals als voor consumenten.

Wie Pauwels sauzen wil aankopen voor professioneel gebruik kan daarvoor terecht bij meer dan 100 verschillende groothandels voor professionals. Een overzicht van het netwerk aan groothandelaars vind je op onze pagina verkooppunten.

Wie Pauwels sauzen wil aankopen voor thuisgebruik, kan daarvoor terecht bij heel wat supermarkten verspreid over het land. Je vindt een overzicht van alle supermarkten op onze pagina verkooppunten op onze Retail website.

Voedingsallergenen zijn eiwitten in voedingsmiddelen die allergische reacties veroorzaken zoals jeuk, buikpijn, gezwollen en/of rode ogen, tranen etc. De stof die de reactie veroorzaakt wordt ‘allergeen’ genoemd. Allergenen worden in onze hedendaagse maatschappij steeds belangrijker. De reden hiervoor ligt in onze veranderde levenswijze, andere eetgewoontes, toenemende industrialisering, luchtvervuiling, stress, …

Zoals alle sauzen, worden ook die van Pauwels Sauzen bereid met een zeker hoeveelheid olie. Wanneer de saus in contact komt met zuurstof, treedt er oxidatie op. Het resultaat is een minder aangename smaak en een veranderende densiteit. Oxidatie wordt belemmerd door koeling, waardoor we adviseren onze sauzen na opening steeds koel te bewaren. Het is echter geen noodzakelijkheid voor jouw veiligheid, wél voor een optimaal smaakgenot.

Helaas is het wegens zeer strenge hygiëne- en veiligheidsreden niet mogelijk om een bezoek te brengen aan onze fabriek. Toch benieuwd hoe we onze sauzen maken? Ontdek er dan alles over via ons verhaal.

Wie Pauwels kent, weet dat het bedrijf actief is op verschillende gebieden. Zo zijn we een belangrijke speler voor wat betreft de productie van Private Label sauzen en hebben we een co-packing overeenkomst met tal van andere A-merken. Ten gevolge van die sauzenproductie voor derden wordt onze werkwijze inzake productontwikkeling en productie regelmatig aan een externe audit onderworpen. Deze audits kunnen zowel gepland als onverwacht plaatsvinden, waardoor we gedwongen zijn om ervoor te zorgen dat al onze producten steeds aan de hoogste kwaliteitsnormen beantwoorden.

Als klant van ons eigen sauzenmerk, profiteer je hiervan. Je geniet immers van de garantie dat elk product dat door Pauwels Sauzen wordt geproduceerd, tegemoet komt aan de allerhoogste kwaliteitsnormen. Onze kwaliteitscertificering door BRC en IFS dient daarvoor als het ultieme bewijs. Via de pagina kwaliteit & innovatie kan je meer informatie terugvinden.

Daarnaast besparen we bij Pauwels Sauzen niet op smaak. Onze sauzen worden dan ook gemaakt aan de hand van pure en kwalitatieve ingrediënten. Denk aan échte whisky in onze cocktailsaus, échte stukjes truffel in onze truffelmayonaise of zongerijpte tomaten met een krachtig aroma voor onze ketchup.

De combinatie van een geolied productieproces en kwalitatieve ingrediënten is jouw garantie op een kwalitatief product.

Eieren zijn voor onze producten één van de belangrijkste basisingrediënten voor onze sauzen. Ze zorgen immers voor smaak en voor de binding van onze geëmulgeerde sauzen. De kwaliteit van het eigeel is van doorslaggevend belang en bovendien ook onlosmakelijk verbonden met de leefomstandigheden van de kip.

Om een zeer goede kwaliteit te kunnen garanderen, kiezen we bij Pauwels Sauzen bewust voor scharreleieren. Binnen in een scharrelstal lopen de kippen immers vrij rond, waardoor ze vrij kunnen bewegen, scharrelen en pikken in het strooisel op de vloer. Het gezond klimaat waarin deze kippen vertoeven, is een uitstekende garantie op kwalitatief eigeel.

De sauzen van Pauwels Sauzen zijn gemaakt om koud te consumeren. We spreken dan ook over ‘koude sauzen‘. Bijgevolg raden wij af om het assortiment koude sauzen op te warmen voor consumptie. Indien je onze sauzen wél zou opwarmen, zal je merken dat de samenstelling van de saus verandert en olie zich afscheidt. Het resultaat is een minder aangename gebruikservaring, waarvoor wij niet garant staan.

Wij krijgen enorm veel aanvragen binnen van zowel kleine als grote initiatieven. Hierdoor zijn we genoodzaakt om hier zeer selectief mee om te gaan. Het is dan ook niet mogelijk om op elke aanvraag in te gaan. Je kan jouw aanvraag toetsen aan de hand van onze policy hieronder:

• Pauwels gaat niet in op financiële sponsoring • Wij hebben al enkele lopende sportsponsorprojecten zoals Pauwels Sauzen-Bingoal, Royal Antwerp Hockey club en lokale voetbalploegen. We gaan dan ook niet in op nieuwe sportsponsoring. • Jouw aanvraag mag niet in concurrentie gaan met handel. Dit betekent dat we geen sponsoring aangaan voor grote hoeveelheden saus. • Wij verkiezen aanvragen op nationaal niveau. • Pauwels gaat niet in op sponsoring van commerciële doeleinden. • In ruil voor productsponsoring verwachten wij exclusiviteit en visibiliteit.

Ben je overtuigd dat jouw aanvraag voldoet aan onze policy? Vul dan bovenstaand formulier in. Indien er binnen 15 werkdagen geen reactie komt op je aanvraag, kunnen we helaas niet ingaan op jouw sponsoraanvraag. Wel willen we je veel succes wensen met de verdere organisatie.

Ingrediënten die allergieën kunnen veroorzaken, worden duidelijk vermeld op onze verpakking. Enerzijds door een vette bedrukking in de ingrediëntendeclaratie, anderzijds door een aparte vermelding ‘Allergenen Informatie’ met opsomming van de allergenen. Ben je allergisch voor bepaalde voedingsstoffen? Consulteer dan zeker altijd het etiket van onze producten voor gebruik.

De nutritionele informatie en ingrediëntendeclaratie vind je terug op de achterzijde van alle producten. Voedingswaarden worden daarbij steeds weergegeven per 100 g en per portie indien de beschikbare ruimte het toelaat. Eén portie komt overeen met 15 g, wat overeenstemt met ongeveer één eetlepel saus.

De percentages die vermeld worden in dit kader, geven precies aan hoeveel procent van de dagelijkse behoefte van een bepaalde voedingsstof één portie saus bevat. Houd daarbij echter rekening met het feit dat de nutritionele behoeften kunnen variëren van individu tot individu en dit op basis van o.m. geslacht, leeftijd, hoeveelheid fysieke activiteit en andere factoren.

De percentages die wij op de verpakking vermelden, worden weergegeven ten opzichte van de dagelijkse behoefte van een gemiddelde volwassene zonder opmerkelijke kenmerken.

Bij Pauwels Sauzen brengen we onze klanten graag in beeld en daarom kan je kans maken om met een uitgebreid interview op onze blog, onze Facebook-pagina en onze Instagram-pagina te verschijnen en zo te genieten van extra publiciteit voor jouw zaak! Vul via dit invulformulier je gegevens in en profiteer van deze actie!

Voor groothandelaars: De levertermijn bedraagt 2 werkdagen, mits bestelling geplaatst vóór 12.00u ’s middags. Indien de bestelling geplaatst wordt na 12.00u ’s middags, geldt een levertermijn van 3 werkdagen.

Voor eindklanten: Je dient jouw bestelling te plaatsen bij je lokale grossier of groothandelaar. Daar kan je meteen gebruik maken van de plaatselijke voorraad. Indien de voorraad niet voldoet, dient de grossier/groothandelaar bij ons te bestellen en geldt wederom de levertermijn van 2 werkdagen mits besteld vóór 12.00u ’s middags.

Belangrijk: Pauwels Sauzen is leverancier in sauzen voor de professionele gebruiker. Bijgevolg worden bij ons enkel bestellingen verwerkt die geplaatst werden door grossiers of groothandelaars. De professionele gebruiker dient dan ook daar zijn goederen te bestellen en af te halen. Het overzicht van grossiers en groothandelaars vind je hier hier.

Pauwels Sauzen wordt al decennia lang gerespecteerd omwille van haar kwalitatieve sauzen, rijk aanbod en unieke doseersystemen. Wat dat laatste betreft, is het Bag-in-Box (BIB) systeem een echt succesnummer. Dit systeem omvat een 2x 5 liter doseersysteem dat met behulp van een pomp de sauzen makkelijk weet te doseren.

De BIBs zijn daardoor zeer hygiënisch, gebruiksvriendelijk én aantrekkelijk om in het zicht van je klanten uit te stallen in jouw zaak. Bovendien komt onze commerciële buitendienst onze BIBs gratis ter beschikking stellen in jouw zaak (zowel box als pomp).

Een interessant voordeel van onze BIBs is de optimale traceerbaarheid ervan door een unieke nummering. Elke zak kan zo immers tot in detail getraceerd worden tot aan de productielijn. Hierdoor ben je steeds perfect in orde met de richtlijnen voorgeschreven door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Voor volgende sauzen kan je gebruik maken van onze BIBs: • Americaine • Andalouse • Andalouse Chef • Brazil • Cocktail • Cocktail Halal • Curryketchup • Curry • Hamburgersauzen: Dressing, Giga, Hot en Triple • Hollandse Frietsaus 35% • Hot Mammouth • Ketchup • Ketchup Chef • Looksaus • Mammouth • Mayo Chef • Mayonaise • Pepersaus • Samurai • Smoelsaus • Tartaar De Luxe • Tartaar Traiteur • Toscaanse Saus

Pauwels Sauzen heeft drie soorten vetten in haar assortiment: Frituurvet Oranje, Frituurvet Groen en Frituurvet Blauw.

Pauwels Oranje: bestaat voor 60% uit geraffineerd rundvet en voor 40% uit plantaardige oliën en vetten (gedeeltelijk geharde palmolie en raapolie). Hierdoor verwijzen we ook wel naar dit vet als het ‘mixvet‘ van Pauwels. Het mixvet combineert zo de voordelen van plantaardig vet met de lekkere, typische smaak van rundsvet.

Pauwels Groen: bestaat uit 100% plantaardige oliën en vetten: palmolie, gedeeltelijk geharde palmolie, raapolie. Het hoofdbestanddeel is palmolie, waardoor dit frituurvet ook wel ‘palmvet‘ wordt genoemd. Met minder dan 1% transvetzuren heeft het Pauwels Groen een laag smeltpunt en een lange levensduur. Het is bijgevolg zeer goed bestand tegen oxidatie.

Pauwels Blauw: Net als het palmvet, bestaat ook onze Frituurvet Blauw uit 100% plantaardige oliën en vetten (palmolie, gedeeltelijk geharde palmolie, gedeeltelijk geharde raapolie en raapolie). Het verschil zit echter in de onderlinge verhouding tussen de verschillende plantaardige oliën en vetten bij de blauwe variant. Het vet is neutraal van smaak en is bovendien extra gehard, waardoor het langer meegaat.

Alle vragen in verband met het spaarplatform MyB'eats vind je terug op de aparte pagina hierover. Klik op onderstaande knop om het antwoord op jouw vraag terug te vinden.

Vragen over MyB'eats

Jouw zaak in de kijker

Bij Pauwels Sauzen brengen we onze klanten graag in beeld en daarom kan je kans maken om met een uitgebreid interview op onze blog, onze Facebook-pagina en onze Instagram-pagina te verschijnen en zo te genieten van extra publiciteit voor jouw zaak!

Om jouw zaak extra in beeld te brengen, maak je kans op een gratis interview met Pauwels Sauzen. Dit interview wordt afgenomen in jouw zaak of telefonisch en verschijnt in uitgeschreven vorm met foto’s, op de blog van onze website alsook op onze Facebook-pagina en Instagram-pagina. Indien je openstaat om een stukje video te maken, kunnen we dit ook voorzien.

Pauwels professional Ketchup horizontaal

Join the club?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwtjes, acties, promo's en leuke recepten!